Головна Новини Бізнес тарифи На українців чекає кілька етапів підвищення тарифів: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

На українців чекає кілька етапів підвищення тарифів: подробиці

Експерт прогнозує зростання тарифів на газ, електроенергію, опалення та гарячу воду в Україні в 2021 році

26 квітня 2021, 13:38 comments6139
Поділіться публікацією:

Українцям потрібно готуватися до кількох етапів зростання тарифів. Про це в матеріалі видання "Коментарі" говорить глава Союзу споживачів комунальних послуг, голова комітету ЖКГ, благоустрою, екології та охорони навколишнього середовища Громадської Ради при КМДА Олег Попенко.

На українців чекає кілька етапів підвищення тарифів: подробиці

Тарифи в Україні. Фото з відкритих джерел

За словами експерта, першим подорожчанням, у травні, буде газ і пов'язаний з ним розподіл газу.

"Якщо до 1 травня ціна газу була до 6,86 грн без вартості розподілу, то вже в травні вона виросте на 16%, в межах 8 грн", — прогнозує Попенко.

Наступний етап — зростання вартості електроенергії в другому півріччі. Зараз 1 кВт електроенергії коштує 1,68 грн. Але з 1 липня для тих, хто споживає більше 500 кВт, в Кабміні пропонують встановити ціну на рівні 2,5 грн, що на 50% дорожче.

Третій етап — це зростання вартості послуг теплопостачання та гарячої води в кінці року.

"З 1 травня для юросіб вартість газу буде ринковою. При цьому самі підприємства теплокомуненерго, завдяки роботі НАК Нафтогазу, вже потрапили в глибокий збиток. Меморандум Кабміну не вирішив питання боргів, тому вони змушені будуть підняти тарифи на тепло як мінімум на 25-30%", — розповів наш співрозмовник.

Експерт зазначає, що в кінці 2021 року або на початку 2022-го йде зростання тарифів на водопостачання і каналізації десь на 10-12%. За його словами, це вже пов'язано з боргами споживачів за комуналку, які виросли тільки за останні 4 місяці на 26,6 млрд грн. Крім того, вплине зростання вартості електроенергії для промисловості.

Як повідомляв портал "Коментарі" раніше, в Україні влітку 2021 року ціни на газ можуть зрости вдвічі, а тарифи на опалення і гарячу воду також будуть підвищуватися. Такі прогнози подані в інфляційному звіті Національного банку України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Фюрер

26 квітня 2021, 19:06

Эту тварь седящую в креслах Минюста надо перевести в реальное время дать им зарплату простых людей и чтобы платили за свои особняки.Или просто отправить их защищать Родину которую они продали или просто расстреляли.

Сергей

26 квітня 2021, 18:02

Кинули мрази пенсионерам кость на 300гривен теперь нужно вернуть бабло одно плохо что зачтется не им а их потомкам

Сташинский

26 квітня 2021, 14:42

Готовиться как? Камни и коктейли заготавливать? Рогатки делать? Фамилии и адреса чиновников выяснять? Зачем нас предупреждают об очередном ограблении? Реакцию выясняют?


Новини