Головна Новини Бізнес тарифи Підвищення комунальних тарифів: у "Слузі народу" назвали причини (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Підвищення комунальних тарифів: у "Слузі народу" назвали причини (ВІДЕО)

Розмір платежів за «комуналку» залежить від ринкової ціни на енергоресурси, стверджує нардеп

15 квітня 2021, 18:54 comments1184
Поділіться публікацією:

З настанням весни питання комунальних платежів для українців стало не настільки критичним. Однак ймовірність підвищення окремих тарифів є постійно.

Підвищення комунальних тарифів: у "Слузі народу" назвали причини (ВІДЕО)

Андрій Герус. Фото з відкритих джерел

За словами народного депутата від "Слуги народу" Андрія Геруса, є дві причини, через які вартість "комуналки" може зрости, повідомляє пресслужба політсили.

Енергетична сфера будь-якої країни насамперед залежить від вартості закуповуваних на інших ринках енергоресурсів, каже нардеп. Україна здебільшого орієнтується на європейську ринкову вартість.

Як пояснює Герус, за наявності здорової конкуренції і відсутності постійних монополістів ціни на енергоресурси постійно коливаються, найчастіше в бік підвищення.

Як найпростіший приклад політик наводить нафту. Варто барелю лише піднятися в ціні, як слідом за цим дорожчають різні нафтопродукти, в тому числі бензин.

Другим фактором, який значно впливає на кінцеву вартість газу або електроенергії для українців, є держрегулювання цін. На думку Андрія Геруса, в цій сфері постійно існують якісь недоробки, адже за всім устежити не встигають.

Нардеп впевнений, що поки в тарифній площині повинна спостерігатися деяка стабільність. До неї може призвести підписання абонентами річних контрактів із компаніями-постачальниками. Насамперед це стосується саме газової тематики. Герус говорить, що укладення подібних документів допоможе українцям бути застрахованими від будь-яких раптових підвищень цін на "комуналку".

Також депутат порадив населенню звернути увагу на змогу заощадити завдяки енергоефективності. В Україні існує відповідний фонд, який приймає звернення від громадян, охочих отримати відшкодування витрат. Перед цим такі особи вдавалися до альтернативних видів енергозабезпечення, мінімізували власне споживання ресурсів тощо.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, скільки коштує оформлення річного контракту на поставку газу. Конкретні ціни шукайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, яке важливе для енергосфери голосування недавно провалили депутати. Експерти пояснили, чому прийняття документа було необхідним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини