Головна Новини Бізнес тарифи Підвищення тарифу не електроенергію назвали диверсією: в чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Підвищення тарифу не електроенергію назвали диверсією: в чому причина

Підвищення тарифу на електроенергією є диверсією, яку мали б розслідувати співробітники СБУ, вважає політичний експерт Олександр Кочетков

4 червня 2024, 16:24 comments4984
Поділіться публікацією:

Підвищення тарифу за електроенергію є неприхованою диверсією проти України, вважає політексперт Олександр Кочетков. На його думку, якби в Україні була дійсно незалежна СБУ, то вона мала б розслідувати такі дії за статтею "державна зрада".

Підвищення тарифу не електроенергію назвали диверсією: в чому причина

Тариф на світло

Кочетков підкреслив, що міжнародні партнери цільовим чином виділяють кошти на підтримку і відновлення української енергетики. За його словами, мова йде про значні гроші, які складають сотні мільйонів доларів, проте уряд навіть не відзвітувався про їх використання.

"Яким чином гроші від підвищення тарифів підуть на відновлення енергетики? Є обґрунтовані підозри, що ніяким. Де прозора схема використання тарифних грошей, хто персонально відповідає за ефективність їх використання?"
— запитує експерт.

За його словами, якщо міжнародної допомоги дійсно не вистачає і є реальна необхідність залучення коштів громадян, то треба діяти зовсім іншим чином, а саме: розробити ретельний план робіт, визначитися з обсягом фінансування і заснувати спеціальний недержавний фонд на ці потреби від керівництвом визнаних фахівців з енергетики.

"Коли громадяни побачать, на що підуть їх гроші, вони почнуть добровільно наповнювати цей фонд, бо потерпати у темряви не хоче ніхто. Де план відновлення енергетичних об’єктів?"
— відзначає Кочетков.

При цьому, на його думку, не варто прикриватися якоюсь таємністю, щоб ворог нічого не здогадався. Експерт відзначає, що ворог за допомогою супутникової розвідки прекрасно може побачити початок ремонтних робіт.

"Щоб запобігти повторним ударам ворога, треба не стільки ремонтувати старі потужності, скільки терміново розвивати децентралізовану енергетику — закуповувати і вводити в експлуатацію малі енергетичні потужності: на всіх них ракет у ворога не вистачить. І саме це повинно бути у тому плані, на який потрібні кошти українців",
- вважає експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що уряд підняв тариф на електроенергію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини