Головна Новини Бізнес тарифи Скільки коштуватиме електроенергія для українців у квітні: названо ціну
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки коштуватиме електроенергія для українців у квітні: названо ціну

Поки вартість регулюється постановою Кабміну

17 лютого 2021, 12:30 comments1712
Поділіться публікацією:








Із квітня 2021 року українці цілком можуть продовжувати сплачувати ту саму ціну за електроенергію, що й сьогодні. Таку думку висловив голова Нацкомісії з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Валерій Тарасюк.

Скільки коштуватиме електроенергія для українців у квітні: названо ціну

Ціни на електроенергію в Україні можуть залишитися на нинішньому рівні. Фото із відкритих джерел

Імовірно, тариф на електроенергію в Україні залишиться незмінним навіть із закінченням опалювального сезону. Нагадаємо, що зараз, після прийняття відповідної постанови Кабінету міністрів, вітчизняні споживачі сплачують рахунки за ціною 1,68 грн/кВт∙год. Період "фіксованої" вартості триватиме до початку квітня, але його можуть і не скасовувати.

"[Все] залежатиме від макроекономічної ситуації, а також ситуації в енергетичній сфері, зокрема від фінансового стану НАК "Енергоатом". [...] Наразі не виключено, що дія ПСО (механізм покладення спеціальних обов’язків, встановлений КМУ — ред.) буде продовжена у квітні", — зазначив під час свого виступу на форумі "Україна 30. Платіжка" Валерій Тарасюк.

Разом із цим посадовець зазначив, що комісія постійно спостерігає за ситуацією на енергетичному ринку держави, зважаючи на необхідність його вдосконалення, хоча із 2019 року ми і використовуємо модель, схожу на європейську.

"В цілому ж Регулятор виступає за ринкові відносини на ринку електричної енергії, за поступовий відхід від механізму ПСО", — стверджує Тарасюк.

Розуміючи, що держава намагається допомогти населенню захиститися від цінових коливань на ринку, різкої зміни механізму не передбачається. Утім, у планах є відмова від тієї ж диференціації вартості електроенергії. До початку вступу в дію ПСО вартість "світла" залежала від обсягів споживання. Представники НКРЕКП вважають, що подібний механізм дозволяє як постачальникам, так і споживачам певним чином зловживати можливостями енергетичного ринку.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що дехто з українських споживачів електроенергії може отримати компенсацію за її здорожчання. Детальніше, яка ж саме категорія населення має право на такі "пільги", дізнайтеся у нашому матеріалі.

Також на порталі знайдеться інформація про те, який прогноз щодо вартості газу та електроенергії на найближчі роки зробив уряд.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Олег

18 лютого 2021, 17:19

Нет слов.. опять подняли.. https://kosatka.media/category/elektroenergiya/news/regulyator-odobril-povyshenie-tarifa-na-peredachu-ukrenergo-do-316-08-grn-mvt-ch


Новини