Головна Новини Бізнес тарифи Стало відомо, чому уряд відмовився вводити диференційований тариф на світло
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому уряд відмовився вводити диференційований тариф на світло

Уряд відмовився від введення диференційованого тарифу на електроенергію, щоб уникнути зловживань, заявила в ефірі телемарафону заступник міністра енергетики Світлана Гринчук

31 травня 2024, 22:44 comments5491
Поділіться публікацією:

З 1 червня в Україні зросте тариф на електроенергію до 4,32 гривні за кіловат-годину, незалежно від обсягу споживання. При цьому заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук пояснила, чому уряд не запровадив диференційований тариф.

Стало відомо, чому уряд відмовився вводити диференційований тариф на світло

Тариф на світло

За її словами, дійсно, розглядалися сценарії, де ті, хто споживає менше, платили б менше. Однак такі варіанти мали великі ризики зловживань, підкреслила посадовиця.

За словами Гринчук, насправді, були значні ризики несправедливої оплати за електроенергію, оскільки в Україні багато колективних споживачів та споживачів без відповідних лічильників. Важко визначити, яку саме ціну вони мають платити та який обсяг споживання у них є, додала заступниця міністра.

Саме тому, за її словами, щоб уникнути таких зловживань і забезпечити справедливість, уряд вирішив встановити єдиний тариф. Водночас нічний тариф залишається на рівні 2 гривень 16 копійок за кіловат-годину.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що спочатку планувалося диференціювати тариф залежно від місячного обсягу споживання: для споживання до 100 кВт-год – залишити діючу ціну 2,64 гривні, а за кожний наступний кіловат підняти до 4,8 гривні. Однак, новий тариф 4,32 гривні буде застосовуватись до всього споживання, що підвищить ціну на електроенергію на 60%. Цей тариф діятиме до 1 травня 2025 року.

При цьому в Міненерго підкреслили, що підвищення тарифу на електроенергію є складним, але необхідним кроком, адже за теперішніх умов держава не має можливості утримувати наднизьку пільгову ціну для всіх споживачів.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини