Головна Новини Бізнес тарифи Тарифи на газ перерахували заднім числом: у кого сума в платіжці зміниться на 1,4 тисячі
commentss НОВИНИ Всі новини

Тарифи на газ перерахували заднім числом: у кого сума в платіжці зміниться на 1,4 тисячі

Тариф не може перевищувати 6,99 грн, однак може бути знижений

9 лютого 2021, 11:27
Поділіться публікацією:

Понад 20 українських постачальників газу перерахували тарифи заднім числом, в результаті чого суми в платіжках українців можуть змінитися на 1,4 тисячі гривень. Дану інформацію оприлюднив OBOZREVATEL.

Тарифи на газ перерахували заднім числом: у кого сума в платіжці зміниться на 1,4 тисячі

Тарифи на газ перерахували заднім числом - фото з відкритих джерел

За даними видання, цілий ряд постачальників прийняв рішення знизити ціни під впливом Офісу президента. Наприклад, сім'я з Хмельницького, яка користується послугами місцевого газзбуту, повинна була отримати платіжку за використані 500 кубометрів в 4,95 тис. грн (за розрахунку 9,9 грн за куб), але згідно з новими правилами, заплатить всього 3,49 тис. грн (через те, що тариф знизили до 6,99 грн).

У виданні зазначають, що уряд не став обмежувати ціни на газ заднім числом. Тоді в Міністерстві енергетики розповіли, що з юридичного боку зробити це складно. Попри це постачальники зважилися на такий крок за власним бажанням.

Згідно з нововведеннями, які будуть діяти в країні до закінчення опалювального сезону, тариф не може перевищувати 6,99 гривні за кубометр, однак може бути знижений.

У виданні підкреслюють, що якщо постачальник газу буде відмовлятися поставляти блакитне паливо побутовим клієнтам за регульованою ціною, тоді спрацює страховий механізм ринку — постачальник "останньої надії" (ПОН), яким є "Нафтогаз України". Грунтуючись на вимогах законодавства, споживач може бути клієнтом ПОН до двох місяців, а після знайти нового постачальника газу.

Нагадаємо, що раніше "Коментарі" вирішили розібратися, чи дійсно зниження тарифів на газ істотно вплине на суму в платіжках, і чи зможе дане рішення уряду вплинути на наступний транш від МВФ для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини