Головна Новини Бізнес тарифи Тарифи на розподіл газу знизили для 14 облгазів: список
commentss НОВИНИ Всі новини

Тарифи на розподіл газу знизили для 14 облгазів: список

Рішення прийнято "з метою недопущення соціальної напруги серед населення"

19 січня 2021, 11:57 comments1438
Поділіться публікацією:

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) знизила тарифи на розподіл газу для 14 компаній. Тепер максимальний тариф складе 1,79 гривні за кубометр. Рішення було прийнято на засіданні комісії, яке транслювалося на Youtube.

Тарифи на розподіл газу знизили для 14 облгазів: список

Розподіл газу - фото з відкритих джерел

Згідно з рішенням регулятора, тепер тарифи знижені на таких облгазів: ПрАТ "Гадячгаз", АТ "Закарпатгаз", АТ "Івано-Франківськгаз", ПрАТ "Коростишівгаз", АТ "Лубнигаз", Чао "Мелітопольгаз", АТ "Миколаївгаз", АТ "Полтавагаз, ПрАТ "Тернопільгаз", АТ "Тисменицягаз", ПрАТ "Уманьгаз ", АТ" Харківгаз ", ВАТ "Чернівцігаз", ТОВ "Газовик".

На засіданні підкреслили, що рішення прийнято "з метою недопущення соціальної напруги серед населення".

Нагадаємо, що засіданні Кабінету міністрів України було прийнято рішення знизити тарифи на газ для населення. Тепер вартість кубометра газу для побутових споживачів складе 6,99 гривні. Як заявив глава Кабміну прем'єр-міністр Денис Шмигаль, нова ціна відрізняється від тієї, яка була у 2018-2019 роках на 1,5 грн в меншу сторону. "Коментарі" вирішили розібратися, чи дійсно зниження тарифів на газ істотно вплине на суму в платіжках, і чи зможе дане рішення уряду вплинути на наступний транш від МВФ для України.

Раніше "Коментарі" розповідали, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що причиною коливання цін за кубометр газу від 6,99 до 11 гривень в окремих областях могло стати монопольне становище облгазів. Відповіді на ці питання дали українські експерти.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини