Головна Новини Бізнес тарифи Влітку тариф на газ для населення може змінитися, - прем'єр-міністр
commentss НОВИНИ Всі новини

Влітку тариф на газ для населення може змінитися, - прем'єр-міністр

За його словами, річний тариф дозволяє захистити споживачів від коливань ціни на газ

27 квітня 2021, 17:07
Поділіться публікацією:

В уряді розраховують, що постачальники знизять річну ціну на газ для населення в літній період. Про це розповів Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, пише інформаційне агентство "УНІАН".

Влітку тариф на газ для населення може змінитися, - прем'єр-міністр

Влітку тариф на газ для населення може змінитися - фото з відкритих джерел

"Уряд очікує, що "Нафтогаз" та інші компанії влітку знизять ціни на річний продукт, оскільки вони зацікавлені збільшувати або захищати свою частку на ринку і боротися за споживача. Саме конкуренція повинна підштовхнути постачальників газу знизити тарифи", — повідомив очільник уряду.

За словами Дениса Шмигаля, річний продукт — це стабільність, а також можливість дуже чітко розуміти та прогнозувати свої витрати.

"Важливо, що українці й надалі можуть вибирати і змінювати постачальника за критеріями ціни та якості послуг", — додав Денис Шмигаль.

Нагадаємо, що газопостачальні компанії в Україні оприлюднили річні тарифи на газ в Україні на період із 1 травня 2021 по 30 квітня 2022 року. Інтернет-видання "Коментарі" підготувало інфографіку, в якій можна дізнатися річну ціну на газ у того чи іншого постачальника.

Раніше повідомлялося, що Кабінет Міністрів України запропонував деякі зміни, які допоможуть знизити тарифи на опалення до 10%.

Крім того, підприємства, які замість газу на виробничих потужностях спалюють виключно дрова (біопаливо), пропонують звільнити від податку на викиди вуглекислого газу.

У матеріалі нашого інтернет-видання можна дізнатися, як така пропозиція може вплинути на країну та населення в економічній сфері і чи зможе перехід на біопаливо зробити Україну менш залежною від імпортного газу. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини