Головна Новини Бізнес тарифи Збільшувати тарифи слід в неопалюваний сезон — пропозиція Мінсоцполітики
commentss НОВИНИ Всі новини

Збільшувати тарифи слід в неопалюваний сезон — пропозиція Мінсоцполітики

Подібна тактика може підготувати людей до цифр у платіжках взимку

15 лютого 2021, 14:45
Поділіться публікацією:

Тарифи на комунальні послуги для українців слід змінювати (особливо у бік збільшення) лише під час неопалювального сезону. Такої думки дотримується очільниця Міністерства соціальної політики України Марина Лазебна, про що і заявила під час виступу на Всеукраїнському форумі "Україна 30".

Збільшувати тарифи слід в неопалюваний сезон — пропозиція Мінсоцполітики

Тарифи можуть почати підвищувати в неопалювальний сезон. Фото: Наблюдатель

За словами урядовиці, держава розуміє настрої людей і намагається підтримати будь-якими способами. Звісно, виходить не завжди, особливо в плані тарифів.

"Якщо спитати людей, то вони вам скажуть, що тарифи не справедливі та не обґрунтовані. Учасники ринку будуть казати про необхідність підвищення цін, про вільний ринок", — коментує ситуацію Лазебна.

На її думку, пересічні українці напрочуд мало інформовані про те, із чого складається кінцева ціна у квитанціях, які надходять на оплату. Тому вона переконана, що людям слід якомога детальніше пояснювати причини росту цін і шукати необхідний соціальний баланс. Також політик висловила один із варіантів бачення вирішення ситуації.

"В опалювальний період підвищувати тарифи не зовсім правильно. Завершується опалювальний період — треба підвищувати тарифи, готувати людей", — зазначила міністр.

На її переконання, до настання чергових холодів, коли споживання і газу, і електроенергії (залежно від опалювальної системи будинку/квартири) збільшується, люди знатимуть, які приблизні цифри чекають їх у платіжках. Відповідно, можна буде розрахувати необхідні витрати.

Марина Лазебна вважає, що тарифи повинні збільшуватися відповідно до зростання доходів людей — щоб уникнути зубожіння населення. Якщо ж хтось має доволі скромні доходи, держава повинна забезпечити захист таких осіб. Також під час виступу міністр наголосила, що у держбюджеті вистачає грошей на субсидії всім українцям, які звернулися за відповідними виплатами.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що комунальні тарифи в Україні можуть зрости у два рази.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Олег

16 лютого 2021, 17:23

Зачем их вообще увеличивать ??? https://kosatka.media/uk/category/gaz/news/vitrenko-sebestoimost-dobychi-gaza-gosudarstvennoy-kompaniey-2-6-grn-za-kub-m


Новини