Головна Новини Бізнес податки Буде ще більше податків: Гетманцев розповів, яке рішення узгодили у Раді
commentss НОВИНИ Всі новини

Буде ще більше податків: Гетманцев розповів, яке рішення узгодили у Раді

У Верховній Раді погодили підвищення військового збору до 5% та запровадження його для ФОП

28 серпня 2024, 14:58 comments4397
Поділіться публікацією:

Робоча група із законопроекту уряду про підвищення податків погодила збільшення військового збору з доходів українців з 1,5% до 5%. Для ФОП третьої групи запровадять збір у розмірі 1%. Як передає портал "Коментарі", про це у Telegram повідомив голова фінансового комітету парламенту Данило Гетманцев.

Буде ще більше податків: Гетманцев розповів, яке рішення узгодили у Раді

Данило Гетманцев. Фото: із відкритих джерел

Нардеп повідомив, що військовий збір спрямовуватиметься через спецфонд виключно на фінансування ЗСУ.

За його інформацією, 1% військовий збір для юридичних осіб на єдиному податку третьої групи прибрали.

Водночас збільшення податку на прибуток банків з 25% до 50% виключили через категорічну позицію Мінфіну та НБУ, повідомив Данило Гетманцев.

Народний депутат від "Слуги народу" повідомив, що внаслідок змін до проекту у 2024 році "планований ресурс на 125 млрд гривень розтанув до 30,1 млрд гривень".

Данило Гетманцев оприлюднив розрахунки Мінфіну, за якими збільшення у військового збору з доходів українців з 1,5% до 5% у 2024 році дасть бюджету 27,3 млрд. гривень, у 2025 році – 107,7 млрд. гривень.

Крім того, 1% із доходів ФОП третьої групи у 2025 році отримають 5,9 млрд гривень.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Україні не припиняють порушувати тему підвищення податків, що нібито необхідно, щоб і надалі фінансувати армію та закривати питання сектору оборони. При цьому на тлі цієї інформації контрастує інша інформація про те, що зарплата менеджера середньої ланки (керівник департаменту) державного підприємства Лісу України складає від 380 до 520 тисяч гривень на місяць. Грошей у бюджеті не вистачає, чи потрібно піднімати податки та тарифи? Де взяти сотні мільярдів гривень? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини