Головна Новини Бізнес податки Фіскальна осінь в Україні: що буде з податками в наступному сезоні
commentss НОВИНИ Всі новини

Фіскальна осінь в Україні: що буде з податками в наступному сезоні

За словами експерта, держава готова рішуче нарощувати ступінь свого втручання в економіку

27 серпня 2021, 11:38 comments2238
Поділіться публікацією:

Аналітик "Центру розумних рішень" В'ячеслав Черкашин озвучив для видання "Коментарі" прогноз щодо податкових ініціатив влади на осінь, а також розповів, чого чекати українцям і чому.

Фіскальна осінь в Україні: що буде з податками в наступному сезоні

Що буде з податками в Україні восени - фото з відкритих джерел

"Фіскальна осінь буде дуже насиченою і малопривабливою для платників податків. Нас з великою часткою ймовірності очікує прийняття податково-отруйних законопроектів №5600 і №5636 (+55 млрд грн збору податків), внесення проекту бюджету-2022, принижене камлання чергового траншу від МВФ на тлі взяття підвищених зобов'язань і старт податкової амністії президента Зеленського укупі із внесенням законопроекту про непрямі методи контролю доходів громадян", — прогнозує експерт.

За словами аналітика, все перераховане вище говорить про те, що сьогодні економічна влада налаштована "по-людожерськи" рішуче в своєму бажанні піднімати податки і посилювати адміністративний тиск, в тому числі і через запуск Бюро економічної безпеки і надання нових повноважень контролюючим органам. Експерт впевнений, що держава готова рішуче нарощувати ступінь свого втручання в економіку.

"Прогнозованими наслідками такої політики стануть відмова від швидкого відновлення економічного життя, "болотизація "(уповільнення) зростання ВВП і, як наслідок, пролонгація режиму виживання більшості простих українців. Чи буде реакція суспільства (наприклад, податковий Майдан-3) сказати складно, але ризики зростання соціальної напруги та посилення загального відчуття відкату реформ будуть вельми значні, а наслідки стануть очевидними вже до кінця бюджетного року", — резюмував В'ячеслав Черкашин.

Раніше експерти для видання "Коментарі" озвучили економічний прогноз для України на осінь.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини