Головна Новини Бізнес податки Кінець безмитним покупкам: посилки з AliExpress і Temu хочуть оподаткувати
commentss НОВИНИ Всі новини

Кінець безмитним покупкам: посилки з AliExpress і Temu хочуть оподаткувати

В Україні готують законодавчі зміни щодо міжнародних поштових відправлень

13 вересня 2024, 14:59
Поділіться публікацією:

Українці можуть готуватися до змін у своїх онлайн-покупках. Голова Комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив про підготовку законопроєкту, який передбачає скасування митних пільг для міжнародних поштових відправлень. Це означає, що популярні онлайн-платформи, такі як AliExpress та eBay, можуть втратити свою привабливість через зростання вартості товарів. 

Кінець безмитним покупкам: посилки з AliExpress і Temu хочуть оподаткувати

Покупки онлайн. ФОТО: pexels.com

Як зазначив Гетманцев у коментарі для "Економічної правди", депутати вже активно працюють над розробкою відповідного законодавства.

Ми не відмовилися від цієї ідеї. Плануємо скасувати пільгу для посилок окремим законопроєктом. Наразі він розробляється, — заявив Данило Гетманцев.

Проте терміни, коли саме цей законопроєкт буде представлений, голова комітету не уточнив.

Раніше уряд пропонував скасувати митні пільги, залишивши виняток для некомерційних посилок, на які планувалося нараховувати ПДВ, починаючи з вартості в 45 євро. Це рішення мало на меті забезпечити держбюджет додатковими надходженнями в розмірі 3 млрд гривень у період з вересня по грудень, а в цілому планувалося збільшити податкові надходження на 125 млрд гривень. Проте в процесі обговорення ці цифри були переглянуті, і від скасування пільги для міжнародних поштових відправлень вирішили поки що відмовитися.

Також “Коментарі” писали, що при купівлі чи продажу житла в Україні на українців чекають кілька обов'язкових платежів. Це держмито, податок на доходи (ПДФО), пенсійний та військовий збори. Також, якщо у вас велика квартира чи будинок, доведеться сплачувати податок на розкіш.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини