Головна Новини Бізнес податки Підвищення податків під час війни: у Мінфіні розповіли, чи можуть ще відмовитись від свого рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Підвищення податків під час війни: у Мінфіні розповіли, чи можуть ще відмовитись від свого рішення

Міністр пояснив, чому можуть підвищити військовий збір в Україні

30 липня 2024, 11:45
Поділіться публікацією:

Міністр фінансів Сергій Марченко вважає справедливим кроком підвищувати податки під час війни заради фінансування Сил оборони. Він зазначив, що не так багато громадян справно сплачують податки. Тому рішення переглядати в уряді не збираються. Як передає портал "Коментарі", Марченко заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

Підвищення податків під час війни: у Мінфіні розповіли, чи можуть ще відмовитись від свого рішення

Сергій Марченко. Фото з відкритих джерел

Міністр наголосив, що зараз в основному державний сектор виплачує "білі" зарплати, з яких утримуються офіційні податки. При цьому він зазначив, що частина громадян не платить ПДФО, військовий збір та ЄСВ, обираючи мінімальну зарплату або оформлюючи ФОП.

"У нас із офіційно працевлаштованих 70% — це державний сектор, де не можна приховати свою заробітну плату, але від усіх держсектора, що працюють у країні, незначна. Саме тому розширення бази оподаткування військовим збором — правильний крок, щоб кожен громадянин України, який працює, мав можливість зробити свій внесок у підтримку Збройних сил", — заявив Марченко.

При цьому глава Мінфіну зазначив, що підвищення ПДВ не вихід, адже його і так платять усі, а його збільшення вплинуло б на вартість товарів, що реалізуються.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у медіапросторі продовжує фігурувати урядовий законопроект щодо підвищення податків. З нього випливає, що зі 125 млрд більшої частини, а саме 75% мають принести два податки: збільшення військового збору з 1,5% до 5% (45,5 млрд цього року) та податок з обороту 1% (48,5 млрд цього року). Саме це найбільше критикується в законі. Однак, якщо проаналізувати витрати у бюджеті, досить пристойну суму коштів можна знайти і без суттєвого підвищення податків. Про це у Facebook розповів нардеп Ярослав Железняк.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини