Головна Новини Бізнес податки Що робити з податковою системою під час війни. Думки експертів
commentss НОВИНИ Всі новини

Що робити з податковою системою під час війни. Думки експертів

Україна під час війни з Росією має катастрофічні проблеми з податками. Експерти з оподаткування висловили свої думки щодо цієї ситуації.

31 серпня 2022, 13:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Координатор експертних груп "Економічної експертної платформи" Олег Гетман розповів про альтернативний податковий законопроєкт, що мав розглядатись до початку російського вторгнення та назвав кроки, які потрібно втілити у сфері оподаткування під час війни з Росією. Про це він повідомив в інтерв’ю виданню "Коментарі".

Що робити з податковою системою під час війни. Думки експертів

Що робити з податковою системою під час війни. Фото з відкритих джерел

Як зазначає Олег Гетман існував альтернативний податковий законопроєкт, але через російське вторгнення він був відкладений.

"Законопроєкт про податкову реформу був готовий в січні, але наступив лютий і змінилось радикально все. Зараз взагалі складно, військовий час, коли видатки бюджету просто шалені, коли половина бюджету – це міжнародна допомога, дуже складно сказати як нам зараз, на наступний рік рахувати таку реформу, швидше за все це можна буде обговорювати на 24 рік, я сподіваюсь ситуація покращиться, ми повернемо кордони хоча би до стану 24 лютого, тоді можна дійсно говорити реформу, яка передбачає суттєві зміни", – повідомив експерт.

Також експерт дає кілька порад, що потрібно робити державі для залучення інвесторів в Україну.

"На цей час які б ми ставки не зробили, "15-15", "10-10", без різниці, до нас не прийдуть інвестори, люди не почнуть зараз розвивати бізнес. Краще ніж зараз змінювати ставки, робити такі радикальні речі, краще забезпечити якісне страхування воєнних ризиків, щоб умовно британський уряд забезпечував це, давав гарантії, можливо якесь додаткове державне страхування, або компенсаціъ. Це єдине, що може спонукати інвесторів у більш менш мирних регіонах щось там будувати, інвестувати, виробляти. Ставки тут ніяким чином не допоможуть", – розповів Олег Гетман.

Податковий консультант Олена Макеєва підтримує думку колеги, та погоджується, що реформи потрібно проводити у більш спокійний час, але зазначає, що роботу над ними потрібно починати якомога швидше.

"Зараз втілювати реформи не на часі, але говорити про це, обмірковувати, рахувати, для того, щоб бути повністю і гарно підготовленими після того, як ми переможемо і почнеться економічне зростання, я вважаю, що це буде тільки плюс", – зазначила аудитор Олена Макеєва.

Переглянути повне інтерв'ю на тему податків можна у відео нижче:


Раніше портал "Коментарі" писав про податкову реформу "10-10-10" та чи доречна вона під час війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини