Головна Новини Бізнес податки У Мінфіні назвали головну причину, чому українцям доведеться змиритися із підвищенням податків
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мінфіні назвали головну причину, чому українцям доведеться змиритися із підвищенням податків

У Мінфіні наголошують, грошей на оборону країни недостатньо

сьогодні, 15:04
Поділіться публікацією:

Українському суспільству важливо розуміти, що країна продовжує перебувати у війні і всі податки у держбюджеті спрямовуються на сектор безпеки та оборони, але навіть їх недостатньо. Тому вкрай важливо не відкладати радикальних кроків, а вжити податкових змін у другому читанні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

У Мінфіні назвали головну причину, чому українцям доведеться змиритися із підвищенням податків

Податки. Фото: з відкритих джерел

"Всі зібрані податки у держбюджеті спрямовуються на сектор безпеки та оборони. Однак навіть їх не вистачає, тому залишок покривається з інших джерел, у тому числі неподаткових доходів та внутрішніх запозичень", — йдеться у повідомленні.

Міністерство зазначає, що незважаючи на зростання видатків, ставки податків не змінювалися з початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, у 2022 році навіть було запроваджено пільги.

Вже в 2023 році податкові надходження до бюджету становили 32,4% від ВВП, що все ще нижче за довоєнні показники 2013 року (37%) і 2021 року (33,1%), та середнього рівня країн ОЕСР (34%).

Для забезпечення фінансування оборони у 2024-2025 роках необхідно ухвалити зміни до Податкового кодексу у другому читанні, йдеться у повідомленні Мінфіну.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Верховна Рада з другої спроби підтримала законопроект про підвищення податків. Як результат, найближчим часом очікуємо на податкові зміни. Серед іншого у ФОП уперше з'явиться військовий збір. Крім того, для Об'єднаної звітності планується змінити період подання звіту, встановити нові ставки податку на прибуток та вести низку інших змін. Що потрібно знати про новий законопроект? Чи допоможуть нововведення належним чином збільшити надходження до держбюджету? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини