Головна Новини Бізнес податки У трьох областях зафіксовано аномальний ріст блокування податкових накладних
commentss НОВИНИ Всі новини

У трьох областях зафіксовано аномальний ріст блокування податкових накладних

Більшість українських областей мають тенденцію до зменшення кількості блокування накладних, однак на цьому фоні виділяються три регіони.

28 вересня 2023, 10:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Єдиному реєстрі податкових накладних три області мають значний відсоток кількості зупинених податкових накладних та рахунків, тоді як в цілому по Україні спостерігається їх зменшення.

У трьох областях зафіксовано аномальний ріст блокування податкових накладних

Три області України мають аномальний ріст блокування податкових накладних

Експерт Економічної експертної платформи Олег Гетьман опублікував дані системи блокування накладних у розрізі по кожному регіону з січня по серпень 2023 року. Виявилось, що для більшості областей відбувається зменшення кількості блокувань, тоді як три області мають високий показник блокувань: Черкаська – 469%, Херсонська – 265,5%, Львівська – 214,3%. Також високі показники мають Харківська та Чернівецька області.

"Вбачається доцільним перевірка роботи системи та діяльності комісій у цих областях  та з'ясування обставин аномальних показників роботи системи", — пише Олег Гетьман.

Загалом середній показник блокувань податкових накладних по Україні становить 126,2%. Найменше блокувань серед регіонів України спостерігається у Чернігівській області – 45,4%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українці в опитуванні назвали рівень доходів, який їм потрібен для нормального життя. Ця сума збільшилась на понад дві тисячі гривень у порівнянні з 2022 роком, коли українці вказали, що для нормального життя їм достатньо 10 тис. гривень.

Також "Коментарі" писали, що популярна платформа для розміщення контенту для дорослих заплатила значну суму податків в бюджет України. Керівник Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев вказав на суму майже мільйон доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини