Головна Новини Бізнес податки В Україні створять кліматичний фонд: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні створять кліматичний фонд: що відомо

У новоствореній установі будуть накопичувати кошти з податків промислових підприємств

10 червня 2021, 14:39
Поділіться публікацією:

За ініціативи Міністерства екології буде створено Український кліматичний фонд, з якого буде профінансовано переобладнання підприємств, які забруднюють навколишнє середовище. Про це під час пресконференції розповів керівник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, передає кореспондент "Коментарів".

В Україні створять кліматичний фонд: що відомо

Промисловість. Фото з відкритих джерел

"У нас зараз податок на викиди СО2 п’ять чи сім гривень, а в Європі вже 30 євро. В податковому законі ми збільшуємо податок — це декілька євро, небагато, але для нас це великий крок. Потім ці гроші будуть зберігатись в кліматичному фонді, який потім буде фінансувати переобладнання цих підприємств, які забруднюють, для того, щоб вони зменшували викиди", — розповів Арахамія.

За його словами, зараз в Україні створюють "умовно каральний" механізм, щоб змусити промислові підприємства інвестувати в переобладнання та зменшувати викиди.

"Усі це відкладають на задній план, тому що потужне лоббі у фінансово-промислових груп, але з прийняттям законів, закону про олігархів, я думаю, що це лоббі буде набагато зменшено", — прокоментував керівник фракції "Слуга народу".

Нагадаємо, Верховна Рада України готує до ухвалення законопроєкт про управління відходами. Раніше в Україні заборонили безоплатне розповсюдження пластикових пакетів у торгівлі та закладах громадського харчування. Закон про це обмеження під час форуму "Україна 30. Екологія" підписав президент України Володимир Зеленський.

Глава держави також заявив, що винесе законопроєкт про боротьбу з олігархами на всеукраїнський референдум, якщо народні депутати будуть саботувати його ухвалу у Верховній Раді. Чи підтримає Рада законопроєкт про деолігархізацію та чи чекати "антиолігархічний" референдум українцям, "Коментарі" поцікавились в експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини