Головна Новини Бізнес Агро Аграрний рекорд: Україні вдалося експортувати у березні найбільше продукції
commentss НОВИНИ Всі новини

Аграрний рекорд: Україні вдалося експортувати у березні найбільше продукції

Більш ніж половина продукції відправили за кордон за допомогою «зернового коридору»

5 квітня 2023, 18:26
Поділіться публікацією:

Комітет аграрної та земельної політики Верховної Ради повідомляє про рекордну кількість сільськогосподарської продукції, яку вдалося експортувати з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, пишуть "Коментарі".

Аграрний рекорд: Україні вдалося експортувати у березні найбільше продукції

У березні Україна експортувала рекордну кількість агропродукції з початку війни

У березні 2023 р. Україні вдалося експортувати 7,8 млн т продукції АПК, що на 12% більше аналогічного показника попереднього місяця. Це рекордний показник з початку війни.

Трохи більш ніж половина — 51%, експорту в березні 2023 року  було здійснено за допомогою "зернового коридору", решта – альтернативними експортними маршрутами.

Зростання продемонстрували абсолютно всі експортні групи продукції агропромислового комплексу (АПК), що є абсолютно позитивною тенденцією для нашої країни, що перебуває у стані війни.

Продовження дії "зернового коридору" дає надію українським аграріям реалізувати залишки продукції врожаю 2022 року та отримати кошти для продовження господарської діяльності, починаючи з весняної посівної, що вже у розпалі. Наразі аграрії в усіх регіонах засіяли більше ніж 500 тисяч гектарів. Заплановано ж загалом засіяти понад 13 мільйонів гектарів.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що врожаї з цих земель могли б нагодувати понад 80 млн людей у всьому світі. Особливо в країнах, що потерпають від голоду.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, чи зможуть росіяни продовжити зерновий шантаж. Країна-агресорка намагається затягнути ще й Китай у свою зернову гру.

Читайте також на сайті "Коментарі" – що відбувається з експортом в Україні – чому лише IT-галузь демонструє зростання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

слава

30 жовтня 2023, 16:56

Для українських аграріїв компанія ПромІнвестСервіс пропонує широкий спектр якісного обладнання для аналізу, очищення, сушіння та зберігання зернових культур. https://pis.com.ua/uk/category/nashe-obladnannya/ Маємо комплексні рішення для: – автоматичного пробовідбору та аналізу якості зерна; – створення зерносушильних та очисних комплексів; – комплекси для зберігання та переробки.


Новини