Рубрики
МЕНЮ
Елизавета Черных
За рік вартість курятини збільшилась у середньому приблизно на 30%. За словами аналітика Українського клубу аграрного бізнесу Світлани Литвин, зміна ціни пов'язана зі зростанням витрат на виробництво, передає UBR.
Ціни на курятину - фото з відкритих джерел
Фахівець зазначила, що у 2021 році підскочила вартість зернових, яка спричинила подорожчання комбікорму, що є основою для вирощування курей. Пікове зростання цін спостерігалося у січні-лютому поточного року — тоді вартість злетіла на 60%. Такі умови призвели до того, що виробники були змушені збільшувати ціну на продукцію або припиняти її виробляти.
Литвин наголосила, що вперше за тривалий період в Україні спостерігається скорочення виробничих обсягів курятини. Протягом останнього десятка років виробництво зростало.
Крім того, Литвин спрогнозувала подальше зростання вартості. Фахівець пов'язує зміну цін із сезонним чинником – подорожчанням продуктів харчування напередодні свят. Зокрема, експерт попередила про зростання цін на найбільш популярні позиції, наприклад куряче філе.
Раніше у матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що в Україні злетить ціна на вершкове масло, що пов'язано насамперед із тенденціями на світовому ринку.
Також портал писав, що Україна збільшує імпорт продуктів із інших країн. Цього сезону особливу увагу привернули м'ясо, сир та тепличні овочі. Причому огірки привозять до нашої країни з Росії, а сири, свинину та сало з країн Європи. Про причини читайте у нашому матеріалі.
Новини