Головна Новини Бізнес Агро Ціна на курятину зросла майже на третину: що буде з вартістю надалі
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціна на курятину зросла майже на третину: що буде з вартістю надалі

Вперше за тривалий період в Україні спостерігається скорочення виробничих обсягів курятини

26 листопада 2021, 10:53
Поділіться публікацією:

За рік вартість курятини збільшилась у середньому приблизно на 30%. За словами аналітика Українського клубу аграрного бізнесу Світлани Литвин, зміна ціни пов'язана зі зростанням витрат на виробництво, передає UBR.

Ціна на курятину зросла майже на третину: що буде з вартістю надалі

Ціни на курятину - фото з відкритих джерел

Фахівець зазначила, що у 2021 році підскочила вартість зернових, яка спричинила подорожчання комбікорму, що є основою для вирощування курей. Пікове зростання цін спостерігалося у січні-лютому поточного року — тоді вартість злетіла на 60%. Такі умови призвели до того, що виробники були змушені збільшувати ціну на продукцію або припиняти її виробляти.

Литвин наголосила, що вперше за тривалий період в Україні спостерігається скорочення виробничих обсягів курятини. Протягом останнього десятка років виробництво зростало.

"За десять місяців 2021 року промислове виробництво скоротилося на 3%, у домогосподарствах – на 4%. У таких умовах ціна й зросла", – повідомила аналітик.

Крім того, Литвин спрогнозувала подальше зростання вартості. Фахівець пов'язує зміну цін із сезонним чинником – подорожчанням продуктів харчування напередодні свят. Зокрема, експерт попередила про зростання цін на найбільш популярні позиції, наприклад куряче філе.

Раніше у матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що в Україні злетить ціна на вершкове масло, що пов'язано насамперед із тенденціями на світовому ринку.

Також портал писав, що Україна збільшує імпорт продуктів із інших країн. Цього сезону особливу увагу привернули м'ясо, сир та тепличні овочі. Причому огірки привозять до нашої країни з Росії, а сири, свинину та сало з країн Європи. Про причини читайте у нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини