Головна Новини Бізнес Агро Ціни на цукор в Україні суттєво зміняться: названі причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на цукор в Україні суттєво зміняться: названі причини

Енергетична складова може досягати 60-70% у собівартості

9 січня 2022, 16:46 comments1399
Поділіться публікацією:

2021 року вартість цукру в Україні збільшилася з 13,1 гривні до 25,4 гривні за кілограм. Проте керівник відділу аналітики Forex Club Андрій Шевчишин вважає, що у 2022 році ціна на продукт не зупинить своє зростання, оскільки для цукрових заводів потрібні газ та вугілля для виробництва. Ціни на які своєю чергою суттєво підвищилися. Про це пише Agroter.

Ціни на цукор в Україні суттєво зміняться: названі причини

Ціни на цукор в Україні суттєво зміняться - фото з відкритих джерел

За словами експерта, вартість цукру збільшуватиметься не лише у зв'язку із подорожчанням енергоносіїв, а й світовим трендом. Зазначається, що наша держава – не лише експортер, а й імпортер цього продукту, тому ціни на прилавках українських магазинів залежать від цінової ситуації у світі.

У 2022 році українцям слід готуватися до чергового подорожчання цукру. Головними причинами фахівці називають високі ціни на світових ринках і збільшення собівартості виробництва.

Енергетичний складник може досягати 60-70% у собівартості. Плюс до всього, цього року експерти прогнозують подорожчання мінеральних добрив, будівельних матеріалів, що тягне за собою збільшення витрат на вирощування цукрових буряків і виробництво готового продукту.

Зазначимо, що зростання цін на енергоресурси може призвести до зростання цін на овочі або закриття тепличних господарств і комбінатів. Через збільшення тарифів виробники будуть змушені підвищувати вартість та вітчизняна продукція не зможе конкурувати з імпортною, дешевшою.

Раніше "Коментарі" також писали, що зростання цін на газ та електроенергію може спричинити закриття птахофабрик і згортання виробництва м'яса птиці. Детальніше – у матеріалі видання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини