Головна Новини Бізнес Агро Ціни на каву суттєво зміняться у 2022 році: якою буде вартість
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на каву суттєво зміняться у 2022 році: якою буде вартість

Вартість арабіки за рік у середньому зросла на 36%

21 січня 2022, 17:25
Поділіться публікацією:

Вартість кави продовжує залишатися дуже мінливою. За прогнозами Світового банку, у 2022 році арабіка подешевшає приблизно на 2% у річному обчисленні, і її ціна становитиме 4,2 долара за кілограм. Робуста навпаки подорожчає до 2 доларів за кілограм, тобто на 2%. Про це пише UkrAgroConsult.

Ціни на каву суттєво зміняться у 2022 році: якою буде вартість

Ціни на каву суттєво зміняться у 2022 році - фото з відкритих джерел

Зазначається, що вартість арабіки впаде у зв'язку з очікуваним збільшенням виробництва у Бразилії. А подорожчання робусти пов'язують із підвищеним попитом, що з'явився після пошуку багатьма споживачами бюджетних альтернатив дорожчій арабіці.

Вартість арабіки за рік у середньому зросла на 36% до 4,51 долара за кілограм, а ціни на робусту в 2021 році підскочили на 31% до 1,98 долара за кілограм.

У 2020 році світовий експорт необсмаженої (зеленої) кави дещо скоротився — до 6,7 млн. тонн, що приблизно відповідає рівню минулого року. У вартісному вираженні постачання зросло до 16 млрд доларів.

Головним експортером у 2020 році була саме Бразилія, яка поставила в інші країни 2,4 млн тонн кави. Цей показник дорівнює близько 35% всього світового обігу. 

На другому місці — В'єтнам, який має частку від загального обігу в 18%, а потім Колумбія — 10% від обігу.

Нагадаємо, що в Україні зміниться ціна вершкового масла: якою буде вартість.

Раніше в матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що продаж популярного алкогольного напою — коньяку — у світі злетів практично на третину. Основним споживачем коньяку стали Сполучені Штати, які закупили понад половину всього виробленого напою — 115 мільйонів пляшок. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини