Головна Новини Бізнес Агро Ціни на курячі яйця в Україні злетять: скільки платитимемо
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на курячі яйця в Україні злетять: скільки платитимемо

Вартість прямо залежить від тарифів та цін на корм для птахів

29 листопада 2021, 10:35
Поділіться публікацією:

Протягом 2021 року ціни на продукти харчування в Україні переважно зростали, проте це ще не кінець – експерти прогнозують збільшення вартості курячих яєць до 40 гривень за десяток. Зміна цін може статися у зв'язку з подорожчанням електроенергії, що є основою під час обігріву приміщень із птахами. Виробництво стає нерентабельним та птахофабрики змушені скорочувати його обсяги. Про це йдеться у матеріалі видання Znaj.юа.

Ціни на курячі яйця в Україні злетять: скільки платитимемо

Ціни на курячі яйця в Україні злетять: скільки платитимемо - фото з відкритих джерел

Журналісти зазначають, що багато підприємств уже скоротили кількість курей, а деякі взагалі припинили роботу. Протягом поточного року ціна курячих яєць зросла із 22 до 30 гривень за десять штук. Адже вартість прямо залежить від тарифів та цін на корм. Зараз ціни на цю продукцію коливаються від 28,90 гривень до 38,49 гривень, залежно від мережі супермаркетів.

Зазначимо, що витрати на виробництво впливають і на ціну курятини, яка за 2021 рік уже зросла на 30%. Аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Світлана Литвин зазначила, що в Україні вперше за тривалий період фіксують скорочення виробничих обсягів м'яса. Останні десять років виробництво лише зростало. Ціни, за прогнозом аналітика УКАБ, не зупинять свого зростання, особливо напередодні свят.

Раніше в матеріалі "Коментарі" повідомлялося, що експерти Українського клубу аграрного бізнесу проаналізували динаміку цін на продовольчі товари в Україні за два тижні. Фахівці зазначили, що рекордсменом зміни вартості стала картопля. Станом на 25 листопада середня ціна за кілограм овочів становила 7,28 гривень. Цей показник на 16% вищий, ніж два тижні тому. В УКАБ зміни цін пов'язують із настанням заморозків.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини