Головна Новини Бізнес Агро Ціни на молоко в Україні злетять: якою буде вартість
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на молоко в Україні злетять: якою буде вартість

Лідером росту серед молочних продуктів є вершкове масло

19 листопада 2021, 14:32
Поділіться публікацією:

У зв'язку із зростанням собівартості виробництва, в Україні можуть зрости ціни на молоко та молочну продукцію вже до Нового року. Про це розповіли в ефірі телепрограми "Сніданок з 1+1", пише ТСН. 

Ціни на молоко в Україні злетять: якою буде вартість

Ціни на молоко - фото з відкритих джерел

Зазначається, що виробляти молочні продукти тепер обходиться дорожче, оскільки в країні зросла вартість на енергоносії (природний газ, електроенергія). Наразі літр молока коштує близько 30 гривень, а за 350 грамів твердого сиру доведеться заплатити близько 50 гривень.

За словами експерта продовольчого ринку Олега Пендзіна, лідером зростання серед молочних продуктів є вершкове масло, ціна на яке збільшилася майже на 14%. М'який сир, молоко 2,6% жирності, сметана – ціна цих продуктів зросла від 8% до 11%.

За прогнозом фахівця, ціни збільшуватимуться і далі, оскільки в холодну пору зменшуються надої, а собівартість виготовлення масла, сиру і сметани зростає.

"Коли починається утримання тварин у закритому приміщенні, то вони менше доються. Ближче до зими вони взагалі зменшують обсяг виробленої молокопродукції", — зазначає експерт, додаючи, що зростання може становити до 5-7% до кінця поточного року.

Раніше в матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що за тиждень змінилися ціни на деякі овочі та фрукти. А також портал повідомляв, що в Україні знову зросли ціни на сало. Ще місяць тому сало в деяких українських регіонах коштувало 80-90 гривень за кілограм. Проте, вже сьогодні від цих цін нічого не залишилося. Про основні причини зростання вартості товару — читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини