Головна Новини Бізнес Агро Ціни на свинину в Україні підскочили перед святами: яка вартість
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на свинину в Україні підскочили перед святами: яка вартість

Середня ціна на закупівлю збільшилась до 46,2 гривень за кілограм

28 грудня 2021, 12:07
Поділіться публікацією:

Закупівельні ціни на свиней забійних кондицій в Україні зросли до 45-47 грн/кг. Середньоринковий показник додав 3% до позначки минулого тижня, повідомляє Agroportal з посиланням на Асоціацію свинарів України.

Ціни на свинину в Україні підскочили перед святами: яка вартість

Ціни на свинину в Україні підскочили перед святами - фото з відкритих джерел

Зазначається, що середня ціна на закупівлю збільшилася до 46,2 гривні за кілограм.

Багато представників м'ясопереробки зазначають передсвяткову активізацію торгів, а також чекають зростання попиту на м'ясо свиней з боку кінцевих споживачів напередодні новорічних свят. Крім того, переробники очікують, що закупівельні ціни на свинину зростатимуть і надалі у зв'язку з відсутністю ажіотажної пропозиції.

"П'ятничні торги минулого тижня завершилися переглядом закупівельних цін на свинину живою масою у бік підвищення. Так, жвава закупівельна активність дозволила виробникам свинини "розписати" товарні партії на 1-2 грн/кг дорожче тижня раніше", — зазначили фахівці.

Нагадаємо, що напередодні Нового року в Україні значно зросли ціни на гриби. Загалом за день вартість збільшується на гривню, а за тиждень подорожчання становить до 6 гривень. Основною причиною зміни ціни на популярний продукт називають збільшення попиту перед святковими днями, при тому, що пропозиція на ринку не така висока.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло, скільки сім'ї із чотирьох людей в Україні доведеться заплатити за новорічний стіл. Заступник голови Всеукраїнської Аграрної Ради Денис Марчук зазначив, що ціна вже зросла на 20%. Що подорожчало найбільше і дорожчатиме надалі — читайте у матеріалі порталу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини