Головна Новини Бізнес Агро Ціни на землю в Україні істотно змінилися: скільки коштує гектар
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на землю в Україні істотно змінилися: скільки коштує гектар

З 1 липня в Україні було продано понад 70 тисяч гектарів

13 жовтня 2021, 14:25
Поділіться публікацією:

З 1 липня в Україні запрацював ринок землі. Таким чином був зняв мораторій на продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення, і за цей час в країні продали вже понад 70 тисяч гектарів. Як змінилися ціни на землю, розповіли журналісти ТСН.

Ціни на землю в Україні істотно змінилися: скільки коштує гектар

Ціни на землю істотно змінилися: скільки коштує гектар - фото з відкритих джерел

Зазначається, що з моменту запуску земельної реформи, ділянки подорожчали в два рази. Середня вартість гектара зросла практично до 44 тисяч гривень. При цьому в Міністерстві аграрної політики зазначають, що це результат стоденної роботи відкритого ринку землі.

Найдорожче земля коштує в Київській області. Зокрема, фіксують угоди, в яких вартість гектара близько 240 тисяч гривень. При цьому найдешевше земля обійдеться покупцеві в Кіровоградській області — в середньому близько 3,5 тисяч гривень. Однак це ще не межа, зазначають прихильники ринку землі. Чорноземи в Україні будуть рости в ціні і в подальшому.

Глава Мінагро Роман Лещенко також вважає, що ціна на землю в Україні зросте. Чиновник прогнозує, що українська земля буде рости в ціні щороку, щорічно не менше 7-10% приросту.

Раніше в матеріалі видання "Коментарі", що в Україні з метою оптимізації ринку земельних відносин створили спеціальний Земельний штаб. До складу спеціального штабу увійшли представники депутатського корпусу, Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру, Нотаріальної палати України, Незалежної асоціації банків України, а також ряду інших профільних асоціацій.

Також заступник голови Всеукраїнської Аграрної Ради (ВАР) Денис Марчук розповів журналістам порталу, які тенденції чіткіше визначаються, а які питання ще належить вирішити.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини