Головна Новини Бізнес Агро До 6 гривень на тиждень: в Україні перед Новим роком дорожчає популярний продукт
commentss НОВИНИ Всі новини

До 6 гривень на тиждень: в Україні перед Новим роком дорожчає популярний продукт

Подорожчання грибів пов'язане зі зростанням попиту на продукт за невисокої його пропозиції

27 грудня 2021, 21:22 comments1019
Поділіться публікацією:

Напередодні новорічних свят в Україні злетіли ціни на гриби. Усього за день ціна за кілограм продукції збільшилася на гривню, а за тиждень – до 6 гривень. Українські супермаркети продають печериці за ціною 55 гривень за кіло. Про це пише OBOZREVATEL, посилаючись на профільну агенцію УМДІС.

До 6 гривень на тиждень: в Україні перед Новим роком дорожчає популярний продукт

В Україні перед Новим роком подорожчає популярний продукт - фото з відкритих джерел

За словами фахівців, подорожчання грибів пов'язане зі зростанням попиту на продукт за невисокої його пропозиції. При цьому вартість у різних областях України відрізняється – найбільше зростають ціни на гриби у Києві та Львові.

Експерти зазначають, що вартість збільшується в середньому на гривню за день:

"У понеділок формула така: у середньому на одну гривню вища від ціни у вихідні. Грибовід, який відвантажував гриб у неділю по 42 грн, сьогодні виставляє своїм клієнтам 43 грн".

Незважаючи на те, що виробники грибів повідомляють про попит на продукцію перед Новим роком, все ж таки сподіваються, що вартість не знижуватиметься і після святкування.

Нагадаємо, що новорічний стіл в Україні для сім'ї з чотирьох людей коштуватиме приблизно 2000 гривень. Якщо порівнювати з 2020 роком, його вартість збільшилася щонайменше на 20%. Протягом усього 2021 року в Україні спостерігалася тенденція до зростання цін на продукти харчування, яка продовжуватиметься і у святковий період. Утім, українці вже відчули подорожчання багатьох товарів. Так, традиційно збільшилася вартість яєць — ціна підскочила на 10-15% порівняно з листопадом. Як мінімум на 25% подорожчала курятина цього року.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" – в Україні виріс індекс олів'є.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини