Головна Новини Бізнес Агро Експерт озвучив невтішний прогноз цін на продукти в Україні у 2022 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт озвучив невтішний прогноз цін на продукти в Україні у 2022 році

Вартість продуктів харчування у країні піде вгору у поточному році

3 січня 2022, 17:13
Поділіться публікацією:

У 2022 році ціни на продукти в Україні продовжать своє зростання. Такий прогноз в ефірі телеканалу "Україна 24" озвучив економіст Григорій Кукуруза.

Експерт озвучив невтішний прогноз цін на продукти в Україні у 2022 році

Експерт озвучив невтішний прогноз цін на продукти в Україні у 2022 році - фото з відкритих джерел

Фахівець зазначив, що у 2022 році інфляція планується у межах від 6% до 8%. За його словами, вартість продуктів харчування у країні піде вгору у 2022 році, але темпи інфляції сповільнюватимуться.

"Ключове – це те, що сповільнюватимуться темпи інфляції, тобто ця інфляція, оптимально визначена Нацбанком, на рівні 5%", — каже експерт.

Зокрема, Григорій Кукуруза зазначає, що подорожчає пшениця, кукурудза, олія, а також м'ясо: курка, яловичина, свинина. Ці групи товарів, зазначає експерт, прив'язані до світових цін.

"І кожен аграрій розуміє, що плюс-мінус логістична надбавка — ціна на внутрішньому ринку має повністю дорівнювати його можливості заробітку на зовнішньому ринку..." — каже Григорій Кукуруза.

Нагадаємо, що у грудні 2021 року ціни на продукти в Україні збільшилися на 2,43% у порівнянні з листопадом. Вартість практично всіх груп товарів підвищилася. Наприклад, бакалія за місяць подорожчала на 3,31%, молочні продукти у середньому на 2,75%, м'ясо та м'ясні продукти – на 0,80%.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло, що економісти проаналізували вартість ідентичного продуктового набору в Україні та у Польщі у супермаркетах однієї торгової мережі. Так, з'ясувалося, що однаковий набір соціально значущих продуктів в Україні коштує на 8% дорожче, ніж у сусідній країні (яйця, хліб, цукор, молоко тощо). Про причини такої різниці у цінах читайте у матеріалі порталу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини