Головна Новини Бізнес Агро Експерти прогнозують рекордний урожай гречки: чи вплине це на ціну
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти прогнозують рекордний урожай гречки: чи вплине це на ціну

Урожай цього року задовольнить попит українців краще, ніж в минулому

1 жовтня 2021, 10:41
Поділіться публікацією:

Згідно з прогнозами асоціації "Український клуб аграрного бізнесу (УКАБ), в цьому році в країні може бути зібраний рекордний для останніх трьох років урожай гречки і цілком задовольнити потреби споживачів внутрішнього ринку. Про це пише ТСН.

Експерти прогнозують рекордний урожай гречки: чи вплине це на ціну

Гречана крупа - фото з відкритих джерел

"За попередніми оцінками, валовий збір врожаю гречки буде краще, ніж за три останні роки, і очікується на рівні 114 тис.т, що на 16% перевищує аналогічний показник минулого року. Такого показника вдасться досягти як за рахунок збільшення посівних площ, так і за рахунок збільшення врожайності ", — повідомили в УКАБ.

За словами аналітика асоціації Світлани Литвин, збільшення цін на гречану крупу в 2021 і початку 2022 року очікувати не варто, оскільки урожай цього року задовольнить попит українців краще, ніж в 2020-му.

Зазначимо, що в Міжнародній асоціації гречки озвучили дещо інший прогноз цін на гречку. В організації зазначили, що до кінця 2021 року вартість крупи може зрости на третину. Зокрема, гречка на українських ринках може піднятися в ціні на 20-30%. Основною причиною таких змін фахівці називають велику кількість крупи виробництва РФ в Україні.

Нагадаємо, що раніше експерти для інтернет-видання "Коментарі" озвучили прогноз цін на жовтень в країні. Зокрема, фахівці розповіли, які продукти харчування можуть вирости в ціні, а які навпаки зменшаться або залишаться стабільними. Фахівці зазначають, що в результаті зростання вартості газу, піде в зростання ціна на хлібобулочні вироби, на окремі види м'яса. Також можуть подорожчати овочі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини