Головна Новини Бізнес Агро Коли в Україні подешевшають овочі і фрукти
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли в Україні подешевшають овочі і фрукти

Експерти розповіли, коли ціни на свіжі овочі та фрукти нарешті почнуть падати

9 липня 2021, 19:04
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Цього літа в Україні була досить сприятлива погода для врожаю фруктів і овочів. Однак ціни на ці продукти досі залишаються високими. Експерти розповіли про те, у скільки зараз покупцям обійдуться фрукти і овочі і про те, коли вони почнуть дешевшати, передає Уніан.

Коли в Україні подешевшають овочі і фрукти

Ціни на овочі та фрукти в Україні. Фото з відкритих джерел

На сьогоднішній день ціна на молоду картоплю в Україні стартує від 20 гривень за 1 кілограм. Для порівняння, в минулому році за 30 грн можна було придбати ціле відро картоплі. І це попри те, що літо 2020 року було посушливим і багато врожаю зіпсувалося.

Та ж історія з черешнею на українських ринках. Виробники не знижують ціни на ягоду, навіть з огляду на те, що урожай в цьому році видався хорошим. За кілограм продавці просять від 70 до 100 грн.

За словами експертів, хоч погодні умови і видалися сприятливими для врожаю, але все ж сезон овочів почався пізнішемацже на два тижні через весняний холод. У зв'язку з цим деякі овочі поки не падають в ціні. Це стосується в тому числі і молодої картоплі, яка коштує на 15% дорожче, ніж рік тому.

А ось деякому врожаю дощова погода цього літа нашкодила. Наприклад, сильно постраждала від злив полуниця і черешня. Також через рясні дощі постраждала і цибуля. У деяких видах зелені почали заводитися черви і слимаки, що також зробило велику її частину непридатною до продажу.

За прогнозами експертів, в найближчі кілька тижнів почнуть знижуватися ціни на молоду картоплю. Якщо зараз ціни варіюються від 20 до 30 грн за 1 кг, то незабаром очікується від 15 до 20 грн за кілограм. Помідори також впадуть в ціні. Зараз їх середня вартість 40-50 грн за 1 кг, а найближчим часом стане 23-35 грн за кг. Зелень і огірки також будуть незабаром дешевшати.

Якщо говорити про ціни на ягоди, то, наприклад, смородина цього літа буде коштувати приблизно також, як і минулого. Лохина буде дешевше на 10-15%. Вартість решти літніх фруктів і ягід буде, на думку експертів, на рівні минулого року.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі інформував про те, що в Україні різко став дорожчати популярний овоч. Детальніше читайте в матеріалі на нашому сайті.

Також видання повідомляло про ціни на вишню на українських ринках влітку цього року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини