Головна Новини Бізнес Агро В Україні дорожчає популярний овоч: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні дорожчає популярний овоч: у чому причина

За тиждень овоч подорожчав на 22%

8 липня 2021, 18:15 comments1976
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Всього за один тиждень в Україні значно додала у ціні ріпчаста цибуля. Про це інформує видання East Fruit, посилаючись на "АПК-Інформ: овочі і фрукти".

В Україні дорожчає популярний овоч: у чому причина

В Україні подорожала цибуля. Фото з відкритих джерел

Аналітики кажуть, що подорожчання популярного овоча пов'язано з дощовою погодою, яка трималася в країні протягом тижня. Тобто, в цей час фермери зупинили збирання врожаю цибулі. Це призвело до зменшення пропозиції на ринку, тому і було подорожчання ріпчастої цибулі.

Варто зазначити, що порівняно з минулим тижнем цибуля в країні подорожчала на 22%. На сьогоднішній день виробник просить за один кілограм від 6,50 до 8 гривень. Ціна формується залежно від якості продукту і регіону, в якому він був вирощений.

Якщо ж порівнювати ціни на цибулю з липнем минулого року, то вони будуть мати відчутні відмінності. Зараз цибуля продається у 1,6 раза дорожче, ніж рік тому.

Виробники впевнені, що ціни на овоч знову впадуть і досягнуть меж норми, як тільки збиральні роботи будуть відновлені на полях. У разі, якщо погода і далі буде підносити фермерам неприємні "сюрпризи", ціни можуть знову змінюватися і не виключено, що цибуля подорожчає знову.

Нагадаємо, що влітку 2021 року різко почали падати ціни на вишню на українському ринку. Всього за тиждень ціни за один кілограм ягоди стали дешевшими від 5 до 15 гривень. Експерти пояснили в чому причина. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання "Коментарі" повідомляло, що у розпал сезону в Україні практично на третину подешевшала лохина. Аналітики озвучили нові оптові і роздрібні ціни на ягоду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини