Головна Новини Бізнес Агро Названо країни-лідери з експорту меду: на якому місці Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо країни-лідери з експорту меду: на якому місці Україна

Разом з іще чотирма державами Україна забезпечує 54% світового експорту меду

10 серпня 2021, 14:53 comments2088
Поділіться публікацією:

Світова економіка починає поступово приходити до тями після занепаду на тлі коронавірусної пандемії. Більше того — деякі сфери сільського господарства змогли втриматися на плаву навіть у складному для всіх 2020 році. До таких можна віднести виробників меду.

Названо країни-лідери з експорту меду: на якому місці Україна

Україна увійшла до п’ятірки лідерів по експорту меда у 2020 році. Фото із відкритих джерел

За інформацією консультантки Анни Бурки, яка представляє Продовольчу і сільськогосподарську організацію ООН (ФАО), Україна вперше потрапила до трійки лідерів в сфері експорту меду.

Як стверджує спеціалістка, за 2020 рік усіма країнами на світовому ринку було реалізовано близько 711,3 тисяч тонн медової продукції. Це на 13% більше, ніж у 2019 році. Збільшився, відповідно, і дохід. Загальна сума від "медового експорту" склала 2,25 млрд доларів. За рік сума зросла на 15%.

Анна Бурка, аналізуючи дані ITC TradeMap, підкреслила, що особливо важливими ці показники є для України, яка вперше посіла друге місце серед країн-лідерів із продажу меду іншим державам. Випередити українців вдалося тільки китайцям. Також у першій п'ятірці знаходяться представники Аргентини, Індії і Бразилії.

"Сумарно ці країни згенерували 54% світового експорту в 2020 році", — повідомила експерта на своїй Facebook-сторінці.

На збільшення попиту з приводу медової продукції, вважає Анна Бурка, значно вплинула коронавірусна пандемія. За її словами, мед належить до продуктів, які корисні для людського організму, і цифри експорту підтверджують, що люди багато в чому переорієнтувалися на вживання їжі, що здатна підтримати імунну систему.

Названо країни-лідери з експорту меду: на якому місці Україна - фото 2

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як змінився показник українського експорту на територію Росії за час війни на Донбасі. Більше цифр і деталей — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете прочитати про те, як у 2021 році змінилася динаміка вітчизняного експорту в цілому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини