Головна Новини Бізнес економіка Експорт товарів: як змінилася економіка України з початку року
commentss НОВИНИ Всі новини

Експорт товарів: як змінилася економіка України з початку року

Очільник українського уряду Денис Шмигаль розповів про позитивну динаміку зростання економіки у сфері експорту і про відкриття нових ринків

26 травня 2021, 15:22
Поділіться публікацією:

Експорт українських товарів за січень-квітень 2021 року зріс майже на 20%. Це на 3 млрд доларів більше, ніж аналогічні показники 2020 року. Про позитивні тенденції в українській економіці під час засідання уряду розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає кореспондент "Коментарів".

Експорт товарів: як змінилася економіка України з початку року

Денис Шмигаль. Фото: 24tv.ua

Україна відкрила 8 нових іноземних ринків. Зокрема, українські товари зараз експортують у країни Африки та Південної Америки. Підтримка українських експортерів буде посилена, підкреслив голова українського уряду.

"Позитивна динаміка відновлення економіки спостерігається й у фінансовій діяльності середніх і великих компаній. У першому кварталі цього року ми фіксуємо, що фінансові результати таких компаній — одні з кращих за останні 5 років. Уже в другому кварталі цього року Україна вийде на стійкий тренд відновлення економіки", — прогнозує Шмигаль.

Уряд України затвердив порядок використання грошей для будівництва інспекційних постів на кордоні. Програма, бюджет якої становить 75 млн гривень, повинна поліпшити доступ на світові ринки малим і середнім аграріям України. Гроші спрямують на створення системи вимог до безпеки харчових продуктів і вимог ринків експорту.

За словами прем'єр-міністра України, будь-який український фермер зможе зайти на відповідний сайт і ознайомитися з вимогами до продукції на будь-якому іноземному ринку, куди планує експортувати свої товари.

Позитивні економічні прогнози уряду не поділяє більшість українців. 38% громадян України вважають, що за рік економіка країни значно погіршилася. У значне поліпшення економічного стану України в найближчі 12 місяців вірять лише 2% українців.

За прогнозами Міжнародного валютного фонду (МВФ), зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) України у 2021 році очікується на рівні 4%. ВВП України буде рости повільніше, ніж загалом у світі, вважають в МВФ.

У Міжнародному валютному фонді також оприлюднили план подолання наслідків пандемії коронавірусу у світі. На його реалізацію буде потрібно як мінімум 50 млрд доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини