Головна Новини Бізнес Агро Ринок землі в Україні: де гектар коштує найдорожче
commentss НОВИНИ Всі новини

Ринок землі в Україні: де гектар коштує найдорожче

В цілому вже продано більше 50 800 гектарів землі

24 вересня 2021, 15:39
Поділіться публікацією:

1 липня 2021 року в Україні запрацював ринок землі. Таким чином було знято мораторій на продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення. За даними Міністерства аграрної політики та продовольства, станом на 24 вересня, в країні уклали 20 658 угод в рамках земельного законодавства, передає ТСН.

Ринок землі в Україні: де гектар коштує найдорожче

Ринок землі в Україні: де гектар коштує найдорожче - фото з відкритих джерел

В цілому вже продано більше 50 800 гектарів. При цьому лідирує за кількістю проданих земельних ділянок Кіровоградська область — 8444,9 га, потім — Харківська область з 5881,2 га, а на третьому місці — Полтавська область - 4706,8 га.                                        

Журналісти зазначають, що станом на сьогодні, середня вартість землі у регіонах дуже різниться. Так, найдорожче гектар земельної ділянки обходиться в Київській області — 122 219 гривень, а ось найдешевше землю можна купити в тій же Кіровоградській області — за 3 354 гривень.

Раніше в матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що в Україні з метою оптимізації ринку земельних відносин створили спеціальний Земельний штаб. До складу спеціального штабу увійшли представники депутатського корпусу, Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру, Нотаріальної палати України, Незалежної асоціації банків України, а також ряду інших профільних асоціацій.

Також відзначимо, що зі старту запуску земельної реформи в країні пройшло практично три місяці місяці. Заступник голови Всеукраїнської Аграрної Ради (ВАР) Денис Марчук розповів журналістам порталу, які тенденції чіткіше визначаються, а які питання ще належить вирішити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини