Головна Новини Бізнес Агро Такого не було ніколи: в Україні зафіксували рекордно низькі ціни на сезонну ягоду
commentss НОВИНИ Всі новини

Такого не було ніколи: в Україні зафіксували рекордно низькі ціни на сезонну ягоду

Ціни на ягоду щотижня б'ють рекорди падіння

27 серпня 2021, 19:08
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

До кінця серпня в Україні значно впали в ціні кавуни. Вартість сезонної ягоди падає з кожним тижнем все більше і більше. Виробники впевнені, що перспективи зниження все ще не вичерпані. Про це повідомляє видання AgroNews.

Такого не було ніколи: в Україні зафіксували рекордно низькі ціни на сезонну ягоду

Ціни на кавун в Україні. Фото з відкритих джерел

На сьогоднішній день середня оптова ціна на ягоду складе приблизно 80 копійок за один кілограм. Варто відзначити, що в ці ж числа в 2020 році вартість кавуна була в три рази вище. Ціни на цю літню солодкість, які є на ринку зараз, є найнижчими за останні чотири сезони.

Виробники також відзначають, що в цьому році продаж кавунів на українському ринку почалася пізніше визначеного терміну на цілих два тижні. У зв'язку з цим цінник на них стояв спочатку вище звичайного. У липні поточного року ягода оптом продавалася за 12 гривень за кілограм. За шість тижнів ціна стала нижче в 15 разів.

Також баштанники кажуть, що подібного різкого спаду цін не було, ймовірно, ще ніколи. Хоча оптові ціни опускалися ще нижче, ніж 80 коп / кг, але при іншому курсі. Але якщо ж говорити про такий розрив в ціні від початку до кінця сезону, то таке сталося вперше.

До слова, у 2020 році Україна опинилася в числі 25 найбільших світових експортерів кавуна. Однак вже в 2021 році експорт став обходитися країні набагато дорожче. Ціни на кавун в Європі зараз нижче, що також впливає на експорт, оскільки він стає менш затребуваним.

Не виключається, що вартість літньої солодощі може найближчим часом впасти ще більше. Протягом наступних двох тижнів пропозиція на ринку буде, найімовірніше, тільки рости, що в свою чергу вплине і на ціну ягоди.

Такого не було ніколи: в Україні зафіксували рекордно низькі ціни на сезонну ягоду - фото 2

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" інформувало про те, що в Україні може різко подешевшати популярний фрукт. Вартість може досягти рівня 2019 року. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" повідомляв про те, що в Україні стали дешевшати деякі фрукти і овочі. Експерти назвали актуальні ціни. Детальніше читайте в матеріалі на нашому сайті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Vfldis

28 серпня 2021, 09:29

ВИДНО В МЕНЕ ПРОБЛЕМИ З ЗОРОМ ТА СЛУХОМ читаю слухаю вай вай вай як гарно прийшов на базар ай вай все щось не так мабудь заблукав не тудой попав


Новини