Головна Новини Бізнес Агро В Україні може різко подешевшати популярний фрукт
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні може різко подешевшати популярний фрукт

Ціни на фрукт можуть досягти рівня 2019 року

27 серпня 2021, 15:01
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

В кінці серпня поточного року прогнозується різкий обвал цін на яблука. Фермерам доведеться продавати фрукт за тими цінами, які були актуальними у 2019 році. Про це пише видання AgroNews, посилаючись на Delo.ua.

В Україні може різко подешевшати популярний фрукт

В Україні можуть подешевшати яблука. Фото з відкритих джерел

Повідомляється, що в цьому році урожай був аномально високим в Європі й в Україні, а також виникли проблеми з експортом яблук в Азію. Ці фактори відбилися на ціні. Також експерти говорять про те, що на ринку України та в ЄС очікується рекордно високий урожай товарного яблука, що спричинить обвал цін.

Садівники прогнозують, що в кінці серпня — на початку вересня яблука в країні будуть продаватися за цінами 2019 року. Зазначимо, що в той час у середньому кілограм цього фрукта обійшовся б покупцеві у 6-7 гривень за кілограм. Але все ж останні партії виробники реалізовували за вищою ціною на рівні 20-35 грн/кг.

Президент "Української плодоовочевої асоціації" (УПОА) Тарас Баштанник розповів, що остаточно з ціною на яблука можна буде визначитися тільки в вересні, тобто після збору урожаю.

Також про різке зниження вартості фрукта говорить і експерт ФАО Андрій Ярмак. За його словами, попит на яблука в цьому році дуже низький, а урожай — високий. При низькому попиті виробник змушений максимально знижувати ціни, щоб розпродати товар.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в Україні стали дешевшати деякі фрукти та овочі. Експерти назвали актуальні ціни. Детальніше читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" інформував про те, від чого залежать ціни на продукти і якими вони будуть восени. Детальніше читайте в матеріалі на нашому сайті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини