Головна Новини Бізнес Агро Українцям розповіли, як змінилася ціна "борщового набору"
commentss НОВИНИ Всі новини

Українцям розповіли, як змінилася ціна "борщового набору"

Зокрема, за рік збільшилася ціна капусти й буряка

15 вересня 2021, 10:00
Поділіться публікацією:

У Державній службі статистики розповіли, як рік змінилися ціни на овочі так званого "борщового набору". Про це повідомляє ТСН.

Українцям розповіли, як змінилася ціна "борщового набору"

Українцям розповіли, як змінилася ціна "борщового набору" - фото з відкритих джерел

Так, з серпня 2020 по серпень 2021 року знизилися в ціні картопля — на 13,6% до 8,66 грн за кг, а також морква — на 5,2% до 10,29 грн за кг. За вказаний період фахівці зазначили подорожчання буряка на 48,4% до 9,29 грн з кг, капусти — на 12,1 до 6,60 грн за кг і ріпчастої цибулі — на 80% до 10,64 грн за кг.

Вартість яблук за рік збільшилася на 30,5%, і в серпні поточного року середня ціна становила 20,13 грн за кг.

Зазначимо, що за останній тиждень в Україні значно зросли ціни на картоплю, баклажани, кабачки і огірки. Що стосується інших овочів, то на них ціни залишилися більш стабільними. Помідори продають за ціною від 5 до 15 грн. за кілограм. Рожеві помідори обійдуться в 22 грн. / кг. Жовті помідори зараз коштують на ринку до 20 гривень за 1 кг. Вартість цибулі також залишилася колишньою. Кілограм овоча вийде покупцеві від 6 до 7,50 гривень.

У матеріалі видання "Коментарі" також повідомлялося, що вже незабаром в Україні можуть знизитися ціни на цукор до 22-25 гривень (зараз за кілограм просять 30 гривень). Головним фактором зниження цін є старт нового сезону цукроваріння.

Крім того повідомлялося, що вартість гречки в Україні може підскочити до кінця поточного року. Причин подорожчання продукції — кілька. Ціна на популярну крупу вже через кілька місяців може підскочити на 10-15% — до 75 гривень за кілограм, а на регульовані Кабінетом міністрів сорти — до 52 гривень.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини