Головна Новини Бізнес Агро Українські фермери відмовляються вирощувати найзатребуваніші овочі: в чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські фермери відмовляються вирощувати найзатребуваніші овочі: в чому причина

Фермери назвали три овоча, вирощування яких стало проблемним

23 серпня 2021, 16:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

На українському ринку може різко впасти пропозиція на продаж деяких овочів. Фермери просто відмовляються їх вирощувати через низку обґрунтованих причин. Про це пише видання AgroNews.

Українські фермери відмовляються вирощувати найзатребуваніші овочі: в чому причина

Фермери відмовляються вирощувати деякі овочі. Фото з відкритих джерел

Як розповіла джерела академік НААН Ануш Балян, овочівники не хочуть вирощувати буряк, огірки, капусту та моркву, які є популярними серед покупців, тому що це стало великою проблемою.

Однією з головних причин називають кліматичні зміни й брак вологи. Другою причиною є тріпси, що являють собою комах-шкідників. Також на таке рішення вплинула нерентабельність транспортування (у випадку з огірками). Ануш Балян зазначила, що фермери викидають огірки тоннами саме через це.

На вирощування буряка і моркви дуже впливає клімат. А що стосується капусти, то цей урожай буквально атакують тріпси. Боротися з ними досить важко, оскільки вони швидко пристосовуються до пестицидів. А якщо говорити про більш ефективні засоби за низькою ціною, то вони також нерентабельні.

Зараз подальшим вирощуванням цих овочів планують займатися лише фермери із західної частини країни. За словами Балян, на Півдні та Сході ситуація зараз гірша через нестачу вологи.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в Україні знизилася ціна на деякі овочі та фрукти. Також експерти назвали актуальні ціни на них. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що експерти розповіли, у скільки зараз українцям обійдуться овочі "борщового" набору. Детальніше читайте у нашій статті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини