Головна Новини Бізнес Агро В Україні можуть злетіти ціни на хліб - прогноз експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні можуть злетіти ціни на хліб - прогноз експерта

До кінця поточного року вартість може зрости від 5 до 25%

23 вересня 2021, 11:52
Поділіться публікацією:

Ціни на хліб в Україні до кінця 2021 року можуть збільшитися від 5 до 25%. Таким прогнозом поділився очільник Комітету економістів України Андрій Новак в коментарі виданню ГолосUA.

В Україні можуть злетіти ціни на хліб - прогноз експерта

В Україні можуть злетіти ціни на хліб - фото з відкритих джерел

На думку фахівця, вартість хліба і хлібобулочних виробів може підскочити з ряду причин. Однією з них Новак називає зростання цін на сировину і борошно, а також енергоносії, які грають важливу роль у виробництві продукції.

"Таким чином, відбудеться підвищення загальної собівартості хлібобулочних виробів. Через що виробники і продавці будуть змушені піднімати ціни кінцевим споживачам", — повідомив економіст.

За прогнозом Новака, до кінця поточного року вартість може зрости від 5 до 25%.

Зазначимо, що на українців чекає ще одне подорожчання. Так, в Україні незабаром зміняться мінімальні роздрібні ціни на спиртні напої. Міністерством економіки вже розроблений проект постанови про затвердження нових мінімальних цін на алкогольні напої в Україні. Він був спрямований на узгодження. Дана пропозиція Міністерства направлено на детінізацію ринку. Крім того, дана пропозиція направлена і на розвиток реального сектора економіки.

Раніше в матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що в країні значно збільшилися ціни на лохину, яка, до слова, і так є найдорожчою ягодою на українському ринку. Сезон лохини в Україні підходить до завершення. Але незважаючи на це, попит на ягоду досі великий. Це в свою чергу впливає на ціну. Цього року сезон голубики почався чи не на два тижні пізніше, ніж в 2020-му. Причиною тому послужили несприятливі погодні умови, постійні зливи, а також дуже холодна весна.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

тоня

23 вересня 2021, 11:17

чергова страшилка від експерта на 25%...не кажи гоп поки не перескочиш...


Новини