Головна Новини Бізнес Агро В Україні падає попит на м'ясо: як зміняться ціни
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні падає попит на м'ясо: як зміняться ціни

Здорожчання м'яса пов'язане з підвищенням ціни на зернові

1 грудня 2021, 11:20
Поділіться публікацією:

Попит на свинину в Україні скорочується, а ціни зростають. Вже другий тиждень у країні спостерігається подорожчання м'яса на 5%, проте незабаром ціна може збільшитися ще більше. Крім того, за 2021 рік на 30% злетіли ціни на курятину, подорожчання якої продовжиться і надалі. У зв'язку з подорожчанням м'яса, жителі країни стали споживати його менше. Про це повідомляє видання OBOZREVATEL.

В Україні падає попит на м'ясо: як зміняться ціни

В Україні падає попит на м'ясо: як зміняться ціни - фото з відкритих джерел

Через ситуацію, що склалася на ринку, виробники свинини очікують на подальше зростання вартості закупівлі живця. Фахівці прогнозують , що ціни зростуть щонайменше на 2,5% (до 48 гривень за кілограм) вже з наступного тижня.

Зокрема, про зміну вартості говорить експерт із свинарства Асоціації тварин України Ольга Махно. За її словами, подорожчання м'яса пов'язане із підвищенням ціни на зернові, які використовуються як корм для свиней.

Крім того, українці не доїдають свинину, що також може вплинути на її вартість. Йдеться про платоспроможність українців купувати продукцію, а вона все більше зростає в ціні. Фахівець також попередила, що може збільшитися і вартість сала.

Зазначимо, що в Україні також підвищуватиметься і вартість курятини , яка вже подорожчала на 30%. Вперше за 10 років аналітики спостерігають скорочення обсягів виробництва м'яса.

Раніше у матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що за словами економічного експерта в Ukraine Economic Outlook Адріана Пантюхова, вартість продуктів харчування у грудні в Україні збільшиться на 1,5-2,5%. Зокрема, за прогнозом експерта, на українців чекає подорожчання м'яса, овочів та імпортних фруктів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини