Головна Новини Бізнес Агро В Україні подешевшав популярний овоч: названа нова ціна
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні подешевшав популярний овоч: названа нова ціна

На даний момент вартість овоча в країні вважається найнижчою за останні чотири роки

4 вересня 2021, 17:45 comments1037
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

З настанням осіннього сезону на українському ринку різко впали ціну на капусту. Про це інформує видання SEEDS.

В Україні подешевшав популярний овоч: названа нова ціна

В Україні подешевшала капуста. Фото з відкритих джерел

Зараз вартість капусти в супермаркетах столиці становить 5,53 грн за кілограм. Варто зазначити, що у 2020 році в той самий час цей продукт обійшовся б покупцям на 55 копійок дорожче.

Як повідомляє джерело, в цьому році вартість овоча побила рекорд за останні чотири роки. Дешевше капуста коштувала б аж у 2017 році. На той час її середня вартість в супермаркетах становила 5,22 грн за один кілограм.

В цілому цінова ситуація варіюється в залежності від регіону. Так, на фермерському ринку Херсонщини один кілограм капусти обійдеться від 5 до 7 гривень. На ринках в Одесі вартість овоча становить від 5 до 6 грн/кг. Найнижчі ціни на капусту зараз у Львові та області. На оптовому ринку можна придбати кілограм капусти за 4,50-5 гривень.

Зміни цін на капусту у вересні безпосередньо пов'язані з початком сезону її активного збору, що призвело до різкого зростання пропозиції на ринку. Варто зазначити також і те, що частина пропозиції від фермерів — некондиція, що своєю чергою теж впливає на ціну.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що українські фермери відмовляються вирощувати найзатребуваніші овочі по низці обґрунтованих причин. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що в Україні істотно змінилася вартість яблук. Ціна цього фрукта стала менше більш ніж на третину, тим самим встановивши рекорд по зниженню вартості. Детальніше читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини