Головна Новини Бізнес Агро В Україні подорожчає картопля: яких цін очікувати
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні подорожчає картопля: яких цін очікувати

Експерти розповіли, коли ціни на картоплю почнуть знову зростати

28 вересня 2021, 19:25 comments8089
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

В Україні незабаром підвищаться оптові ціни на картоплю. Нова вартість буде практично вдвічі більша за ту, яка є на українському ринку зараз. Про це пише видання AgroNews.

В Україні подорожчає картопля: яких цін очікувати

В Україні подорожчає картопля. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє видання, на сьогодні кілограм картоплі обійдеться покупцеві приблизно у 4 гривні. Однак вже до кінця жовтня з'явиться новий цінник — 7 грн/кг.

За словами заст. директора з наукової роботи по селекції та насінництва Інституту картоплярства НААН України Миколи Фурдиги, що врожайність цього року в центральному та західному регіонах нижче на 20% ніж у 2020 році. Це своєю чергою вплине на формування цін.

Несприятливі погодні умови цього літа сильно вплинули на якість урожаю. Сильна спека, яка тривала кілька тижнів, зіпсувала навіть ту картоплю, який був на поливних ділянках.

Варто зазначити, що через погодні умови цього літа більша частина врожаю черешні була зіпсована. Крім того, сезон лохини почався чи не на два тижні пізніше, ніж у 2020-му, знову-таки через погодні умови. З тієї ж причини "постраждала" і вишня, хоча урожаю було більше, ніж у 2020-му, але частина все ж була зіпсована.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" інформувало про те, що ціни на гречку в Україні можуть значно зрости. Вартість гречаної крупи може збільшитися на 20-30%. Детальніше про це читайте у нашій статті.

Також портал "Коментарі" повідомляв про те, що в Україні рекордно зросла вартість ріпчастої цибулі. Така тенденція може бути пов'язана зі зниженим виробництвом продукту в Україні у 2021 році. Детальніше про це читайте в матеріалі на нашому сайті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини