Головна Новини Бізнес Агро В Україні рекордно зросла вартість ріпчастої цибулі: скільки коштує овоч
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні рекордно зросла вартість ріпчастої цибулі: скільки коштує овоч

Така тенденція може бути пов'язано зі зниженим виробництвом продукту в Україні в 2021 році

23 вересня 2021, 16:13
Поділіться публікацією:

Після сезону рекордного експорту Україна знову може стати імпортером ріпчастої цибулі. Причому імпорт може почати навіть в період, коли прибирання овоча тільки закінчили і пропозиція продукції на українському ринку залишається найвищою. Такий прогноз озвучили аналітики видання EastFruit.

В Україні рекордно зросла вартість ріпчастої цибулі: скільки коштує овоч

В Україні рекордно зросла вартість ріпчастої цибулі - фото з відкритих джерел

Станом на сьогодні, оптова вартість ріпчастої цибулі на внутрішньому ринку є рекордною для цього періоду. Ціна овоча стандартної якості 7 грн / кг, що вище, ніж в 2020 році в більше, ніж вдвічі. Аналітики припускають, що така тенденція може бути пов'язано зі зниженим виробництвом продукту в Україні в 2021 році.

Фахівці не роблять прогноз вартості овоча на подальший час, а представники оптової торгівлі зазначають, що якщо вартість ріпчастої цибулі зросте ще на 10%, то, можливо, продукцію доведеться імпортувати.

Зазначимо, що вартість хліба в Україні до закінчення поточного року може збільшитися від 5 до 25%. На думку економістів, вартість хліба і хлібобулочних виробів може підскочити з ряду причин. Однією з них називають зростання цін на сировину і борошно, а також енергоносії, які грають важливу роль у виробництві продукції.

Крім того, на українців чекає ще одне подорожчання. Так найближчим часом в країні змінюватися роздрібні ціни на алкогольні напої. У Міністерстві економіки вже розроблений відповідний проект, який вже відправили на узгодження.

Раніше в матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що в країні значно збільшилися ціни на лохину, яка, до слова, і так є найдорожчою ягодою на українському ринку.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Віктор

23 вересня 2021, 15:49

Лізавєта, твій "репчатий лук" тут називається цибуля, як би тобі не було гірко.


Новини