Головна Новини Бізнес Агро В Україні подорожчало молоко, але це не межа: на скільки зростуть ціни
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні подорожчало молоко, але це не межа: на скільки зростуть ціни

На подорожчання молока впливає скорочення поголів'я великої рогатої худоби

28 жовтня 2021, 10:50
Поділіться публікацією:

Вартість молока в Україні збільшилася на 1% і зараз становить 33, 80 грн/л. Проте продукція може зрости у ціні ще більше – на 2-3%. За словами експертів, якість молока, яке поставлене на переробку в нашій країні, продовжує покращуватись, пише видання OBOZREVATEL.

В Україні подорожчало молоко, але це не межа: на скільки зростуть ціни

Молоко - фото з відкритих джерел

Аналітик асоціації виробників молока Яна Лінецька зазначає, що обсяги екстрасорту продукції з початку 2021 року збільшилися на 6,8% порівняно з аналогічним періодом 2020-го, і склали 716 тис.т. У загальній структурі – 31,3%.

Обсяги молока, яке відправили на переробку вищим сортом, також збільшилися – на 1,4%, таким чином досягнувши 658,8 тис.

За словами аналітика УКАБ Світлани Литвин, на подорожчання молока впливає скорочення поголів'я великої рогатої худоби. Крім того, на ціні позначиться і сезонність. Зокрема, зі зміною погоди та настанням холодів раціон корів змінюється, тому кількість молока знижується.

Зазначимо, що з січня по жовтень 2021 року в Україні більш ніж на 40% збільшилася вартість яловичини. Так, станом на сьогодні, кіло яловичого гуляшу коштуватиме українцям 230 гривень. Середня ціна в країні на м'ясо становить 140 гривень за кілограм. Незважаючи на стрімке збільшення вартості, зовнішній попит на яловичину залишається високим. За минулі дев'ять місяців Україна продала до інших країн понад 11 тонн м'яса.

Також портал "Коментарі" писав, що в Україні на 11% зросла свинина. Фахівці запевняють, що вартість зростатиме і надалі, і пов'язують це зі зменшенням імпорту дешевої свинини в Україну з європейських держав.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини