Головна Новини Бізнес Агро В Україні подорожчало молоко: названі причини та ціна
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні подорожчало молоко: названі причини та ціна

Рівень вартості на молоко-сировину істотно вищий за середній показник країн Євросоюзу

12 листопада 2021, 10:04
Поділіться публікацією:

За останні п'ять місяців ціна на молоко в Україні збільшилась на 16%. Такою інформацією поділилися в ефірі "Сніданок з 1+1", передає ТСН.

В Україні подорожчало молоко: названі причини та ціна

В Україні подорожчало молоко - фото з відкритих джерел

Зазначається, що такий рівень вартості на молоко-сировину істотно вищий за середній показник країн Євросоюзу, про що свідчать дані Інституту аграрної економіки. Зокрема, ціна на молоко в Польщі, Латвії та Угорщині не вища за 32-33 євро за 100 кг продукту. В Україні вартість молока в другій половині поточного року зросла від 35 до 41 євро.

За словами профільних експертів, головною причиною подорожчання продукції є відсутність підтримки з боку держави молочної галузі, а також низька спроможність мешканців країни та наявність дешевого імпорту.

Нагадаємо, що в Україні всього за один день значно зросли ціни на деякі овочі. Йдеться про капусту, кабачки та помідори. Також продовжують зростати в ціні овочі так званого "борщового набору".

Крім того, за останні кілька місяців цінник на сало в країні досяг рекордної позначки. Ціна на солоне сало сьогодні становить 185 гривень за один кілограм. Варто зазначити, що ще у вересні поточного року його середня ціна була меншою на 40 гривень. Нинішня вартість сала є найбільшою за останні роки.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомляло, що курцям в Україні варто готуватися до зростання цін на цигарки щонайменше до 50 гривень. Подорожчання пов'язане із зобов'язанням наших держав перед країнами ЄС. ЗМІ повідомляє, що це робиться з точки безмитної торгівлі в аеропортах та пунктах пропуску на кордоні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини