Головна Новини Бізнес Агро В Україні подорожчав популярний овоч: стала відома причина
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні подорожчав популярний овоч: стала відома причина

За рік вартість збільшилася у 2,2 рази

23 грудня 2021, 20:08
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

За останній тиждень у країні змінилися ціни на моркву. Вартість стала вищою на 17%. Про це повідомляє видання AgroTrend.

В Україні подорожчав популярний овоч: стала відома причина

В Україні подорожчала морква. Фото з відкритих джерел

Сьогодні середня ціна на моркву становить від 6 до 8 гривень за один кілограм. Як зазначає, джерело, наприкінці минулого тижня цінник на овоч був меншим на цілих 17%. Виробники кажуть, що основною причиною різкого підвищення ціни на моркву є активізація торговельно-закупівельної діяльності. Роздрібні мережі та оптовики розпочали формування запасів на період свят.

Варто зазначити, що багато хто на якийсь час призупинив продаж моркву, чекаючи ще більшого збільшення її вартості. Основний обсяг овочів було закладено на зберігання. У продаж надходять надлишки. У зв'язку із цим пропозиція на ринку зараз значно впала, що призвело до зростання цін.

До речі, торік цього ж періоду моркву продавали в 2,2 рази дешевше. Учасники ринку не виключають, що зростання цін на овоч – тимчасове явище. У випадку, якщо морква дорожчатиме і далі, фермери можуть почати розпродувати запаси зі сховища та пропозиція різко зросте на ринку. У свою чергу, збільшення пропозиції призведе до спаду цін.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" писав про те, що до кінця поточного року в Україні зросли ціни на овочі борщового набору. Найбільше змінився цінник на капусту та буряк. Докладніше читайте в нашій статті.

Також видання "Коментарі" повідомляло про те, що було названо найпопулярніші фрукти та овочі серед українців. Українці поступово вводять до свого раціону нішеві продукти, які раніше називали "екзотикою".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини