Головна Новини Бізнес Агро В Україні прогнозують дефіцит картоплі: в чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні прогнозують дефіцит картоплі: в чому причина

Картопля виросла дрібною

3 вересня 2021, 09:33
Поділіться публікацією:

В Україні прогнозується дефіцит картоплі. Про це розповіли в ефірі "Cніданок з 1 + 1"

В Україні прогнозують дефіцит картоплі: в чому причина

В Україні прогнозують дефіцит картоплі: в чому причина - фото з відкритих джерел

Зазначається, що від експертів надходять скарги на низький урожай овоча, а також на його непривабливу якість. Картопля в цьому році виросла дрібною — не перевищує 30 міліметрів у діаметрі. Раніше такий урожай переробляли на крохмаль або використовували як корм для худоби, проте в цьому році його постачають для продажу.

Незважаючи на такий урожай, вартість картоплі залишається колишньою. Експерти сподіваються на врожай у північних регіонах в Україні — там найближчим часом почнуть збирати пізні сорти овоча. Після цього стане зрозуміло, чи вистачить вітчизняної картоплі або доведеться імпортувати його з інших країн.

Зазначимо, що майбутня зима може стати вельми непростою для українців, які звикли до багатого врожаю картоплі. За прогнозами експертів, вартість улюбленого багатьма овоча може підскочити до небувалих висот, а його якість буде бажати кращого.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що на українських ринках значно подешевшали яблука. Вартість фруктів зменшилася більш ніж на третину, тим самим встановивши рекорд із зниження ціни. За словами продавців, ціни зараз можна назвати стабільними, але в подальшому вони підуть вгору. Економіст Олег Пендзин стверджує, що 2021 рік був досить сприятливим для яблунь в порівнянні з минулим, що пов'язано з пандемією коронавірусу і сезонної робочої силою. У 2020 році ціна яблук в країні становила близько 27 гривень за кілограм. За словами фахівця, вартість фрукта в цьому році менше на 35-40%.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини