Головна Новини Бізнес Агро В Україні прогнозують подорожчання бананів: коли злетять ціни
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні прогнозують подорожчання бананів: коли злетять ціни

Однією з причин зростання цін на банани може стати логістика

7 грудня 2021, 17:57
Поділіться публікацією:

Після Нового року ціна на банани в Україні піде нагору. Вартість зросте приблизно на 30-40 гривень за ящик місткістю 19 кілограмів. Про це йдеться у матеріалі biz.today.

В Україні прогнозують подорожчання бананів: коли злетять ціни

В Україні прогнозують подорожчання бананів: коли злетять ціни - фото з відкритих джерел

Україна імпортує основну кількість бананів із Еквадору. На початку грудня 2021 року закупівельні ціни плоду становили близько 430-450 гривень за ящик, однак, щоб імпортерам працювати хоча б не на шкоду, вартість має бути 480-490 гривень.

Автори зазначають, що зараз до нашої країни завозять сорт бананів кавендіш, урожай якого цього року не такий гарний, як минулого. А отже, українцям варто очікувати збільшення вартості плоду.

Ще однією причиною подорожчання може стати логістика. У зв'язку з коронавірусною пандемією транспортні компанії не закупили додаткове обладнання, не розширили парк пароплавів та контейнерів, а просто почали підвищувати розцінки на підвищеному попиті. Зазначається, що протягом останніх трьох місяців вартість транспортування вже підскочила на 40%.

Незважаючи на те, що весь час ціна на банани залишалася стабільною, подорожчання не уникнути, зазначають автори матеріалу. Наразі імпортери працюють у мінус. Тому вже після Нового року плоди дорожчатимуть приблизно на 30-40 гривень за ящик. 

Нагадаємо, що раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що згідно із законопроектом № 5600, який 30 листопада, ухвалили народні депутати, в Україні зросте вартість алкогольних напоїв.

Крім того, відомо, що в Україні падає попит на м'ясо. Що буде з цінами на свинину та курятину — читайте у матеріалі порталу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини