Головна Новини Бізнес Агро В Україні прогнозують рекордний урожай соняшнику: що буде з цінами на олію
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні прогнозують рекордний урожай соняшнику: що буде з цінами на олію

Головними факторами, які впливають на ціни, є високий рівень вартості в основних країнах-експортерах внаслідок зниження виробництва

6 жовтня 2021, 09:54 comments1376
Поділіться публікацією:

У 2021 році українські аграрії очікують рекорд врожаю олійних культур за всі роки спостережень, але вартість рослинної олії не поспішає знижуватися. Про це розповіла директор з маркетингу "АПК-Інформ" Ірина Озіп, пише ТСН.

В Україні прогнозують рекордний урожай соняшнику: що буде з цінами на олію

Соняшникова олія - фото з відкритих джерел

В цьому році можуть зібрати 16,8 млн тонн соняшнику за рахунок збільшення площ і зростання рівня врожайності. Однак ціни на агропродукцію українських виробників все одно високі.

За словами Озіп, головними факторами, які впливають на ціни, є високий рівень вартості в основних країнах-експортерах внаслідок зниження виробництва і стримування продажів українським фермерам. Однак в аграрному середовищі очікують, що хороший урожай може зберегтися протягом усього сезону.

У свою чергу, профільний портал GrainTrade очікує поступовий спад вартості соняшникової олії. На минулому ж тижні, ціни на рослинну олію на світових ринках підскочили через високі ціни на паливо, а також в очікуванні активізації попиту.

Зазначимо, що протягом останніх місяців українських споживачів найбільше бентежив зростання цін на соняшникову олію і цукор, які істотно додавали в ціні. Але зараз вони кілька дешевшають, а ось дорожчають інші продукти харчування. Чому це відбувається, порталу "Коментарі" розповіла аналітик асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ) Світлана Литвин.

Також в матеріалі нашого видання повідомлялося, що, за даними економічних експертів, в на українських ринках щомісяця збільшується вартість молока. Згідно з підрахунками, за останній місяць ціна на молоко зросла на 65 копійок, і тепер вартість літра продукції стоїть практично 22 гривні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сташинский

6 жовтня 2021, 10:36

почему наша олия в России дешевле чем на Украине? За что так издеваются над украинцами???


Новини