Головна Новини Бізнес Агро В Україні рекордно подорожчала соняшникова олія: на скільки зросли ціни
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні рекордно подорожчала соняшникова олія: на скільки зросли ціни

В Україні є лише кілька великих виробників, тому спекулювати вартістю просто

21 липня 2021, 11:36
Поділіться публікацією:

В Україні триває тенденція до подорожчання соняшникової олії, при тому, що в усьому світі ціна на продукцію впала практично на 10%. У нашій країні не було жодного місяця за рік, коли олія падала в ціні. Такою інформацією поділився економіст Олег Пендзин, пише OBOZREVATEL з посиланням на ТСН.

В Україні рекордно подорожчала соняшникова олія: на скільки зросли ціни

Соняшникова олія - фото з відкритих джерел

"За рік олія виросла на 89%. З початку року — на 59%, а за останній місяць на 3.8%, тобто не було жодного місяця, коли вона падала в ціні, а у світі впала", — заявив експерт.

Олег Пендзин підкреслив, що в Україні є лише кілька великих виробників, тому спекулювати вартістю просто. За словами фахівця, українському споживачеві немає з чого вибирати: є дорога оливкова олія, а є соняшникова. При цьому світ пропонує й інші види продукції.

Крім того, сказав Пендзин, виробники з України змушені продавати в європейські країни олію за справжніми цінами.

"Якщо вони там поставлять ціну не 28-29 крон, а поставлять 50 чеських крон, то вони з тим товаром залишаться. Ніхто у нього не візьме той товар", — резюмував економіст.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що в даний період в Україні значно змінилися ціни на овочі, що входять в так званий "борщовий" набір. Експерти розповіли про те, вартість яких продуктів змінилася найбільше і що на це вплинуло.

У матеріалі нашого видання також можна прочитати, що поява кавунів на ринку символізує самий розпал літа, адже хто ж не любить поласувати соковитою м'якоттю смугастої баштанної культури в спеку. Однак в липні 2021 роки за таке задоволення доведеться заплатити в три рази більше, ніж минулого року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сташинский

21 липня 2021, 11:14

что ни день, то больше гидности


Новини