Головна Новини Бізнес Агро В Україні рекордно подорожчало м'ясо: названі причини
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні рекордно подорожчало м'ясо: названі причини

Зокрема свинина зросла в ціні на 8%

4 листопада 2021, 10:00
Поділіться публікацією:

На українських ринках фіксується рекордне зростання вартості м'яса. Про це розповіли в ефірі телепрограми "Сніданок з 1+1", передає ТСН.

В Україні рекордно подорожчало м'ясо: названі причини

В Україні рекордно подорожчало м'ясо: названі причини - фото з відкритих джерел

У Державній службі статистики зазначили, що найбільше протягом року збільшилась ціна на куряче філе. Так, вартість підскочила на чверть за кілограм м'яса.

Крім того, практично на 20% зросла в ціні яловичина. Свинина у свою чергу подорожчала майже на 8%.

Профільні експерти пов'язують подорожчання м'яса в країні зі зниженням виробництва, а також подорожчанням енергоносіїв – природного газу та електроенергії. Крім того, фахівці висловлюють побоювання, що ціна на м'ясо не зупинить зростання.

Зазначимо, що в Україні подорожчали деякі овочі, що спричинило збільшення вартості "борщового набору". Найбільше змінилися ціни на такі овочі: буряк (62,43%), морква (35,01%) і капуста (34,87%). Зазначається, що вартість інших овочів, які використовуються для приготування цієї страви, також змінилися, проте не настільки відчутно, ніж перелічені.

Раніше у матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, чому дорожчають продукти та як зупинити зростання вартості. За словами заступника голови Всеукраїнської Аграрної Ради Дениса Марчука, ціна на продукти зростає, незважаючи навіть на високий урожай зернових. Фахівець зазначив, що подорожчання продуктів харчування насамперед залежить від збільшення вартості енергоносіїв. Також на це впливає світова цінова політика. Внаслідок цього, за даними Держстату, за 10 місяців уже подорожчала соняшникова олія, овочі та цукор на 30%, а на крупи, борошно та хліб – на 13%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

4 листопада 2021, 12:17

Треба враховувати не тільки величну зростання ціни на курятину від Героя України Косюка, а і насиченість водою яка збільшилась майже на 30%, що вплинула на вагу та якість м'яса.


Новини